Til hovedinnhold

Eplekake med vaniljekrem

1 h 30 min
10 varer
290
Eplekake med vaniljekrem

Vaniljekrem gir en myk og delikat smaksopplevelse med eplekake som alle kan like. Om ønsket kan kaken server med pisket creme fraiche for en litt syrligere vri. Smak til med melis og revet sitronskall. Utrolig godt!

Til denne oppskriften trenger du en liten langpanne på ca. 20 x 30 cm.

Ingredienser

7
porsjoner
  • 1 dl smør, smeltet
  • 4 stk egg
  • 3 dl sukker
  • 6 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 dl matfløte
  • 5 stk eple, store syrlige
  • 1 dl sukker
  • 1 ss kanel
  • 5 dl vaniljekrem
  • 40 g smør, kaldt
  • perlesukker

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 dl smør, smeltet
  • 4 stk egg
  • 3 dl sukker
  • 6 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 dl matfløte
  • 5 stk eple, store syrlige
  • 1 dl sukker
  • 1 ss kanel
  • 5 dl vaniljekrem
  • 40 g smør, kaldt
  • perlesukker
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det inn i eggedosisen. Rør inn smeltet smør og matfløte.
Hell røren i en liten langpanne kledd med bakepapir. Fordel vaniljekremen jevnt over røren. Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver.
Bland epleskivene med sukker og kanel, legg skivene tett i tett over kaken. Skjær smøret i tyne skiver med en ostehøvel og legg det på toppen.
Dryss over perlesukker og stek kaken ved 170 grader i ca. 50 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det inn i eggedosisen. Rør inn smeltet smør og matfløte.
Hell røren i en liten langpanne kledd med bakepapir. Fordel vaniljekremen jevnt over røren. Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver.
Bland epleskivene med sukker og kanel, legg skivene tett i tett over kaken. Skjær smøret i tyne skiver med en ostehøvel og legg det på toppen.
Dryss over perlesukker og stek kaken ved 170 grader i ca. 50 minutter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?