Til hovedinnhold

Bollekake med vaniljekrem

3 h 30 min
11 varer
754
Bollekake med vaniljekrem
Kristine Ilstad - Det søte liv

Bollekake med vaniljekrem er laget av luftige hveteboller med rosiner, som er satt sammen tett i tett i en form. Under stekingen vokser bollene sammen til en bollekake. Vaniljekrem mellom bollene og melisglasur med vanilje på toppen gjør bollene deilig klissete, og smaken blir aldeles himmelsk! 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner

Hveteboller med rosiner

  • 25 g gjær
  • 2 dl melk
  • 50 g sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljepasta
  • 1 ts kardemomme
  • 450 g hvetemel
  • 75 g smør
  • 2 dl rosiner

Fyll

  • 5 dl vaniljekrem

Glasur

  • 3 dl melis
  • 2 ss melk
  • 1 ts vaniljepasta

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Hveteboller med rosiner

  • 25 g gjær
  • 2 dl melk
  • 50 g sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljepasta
  • 1 ts kardemomme
  • 450 g hvetemel
  • 75 g smør
  • 2 dl rosiner

Fyll

  • 5 dl vaniljekrem

Glasur

  • 3 dl melis
  • 2 ss melk
  • 1 ts vaniljepasta
Smuldre gjæren i en bolle.
Varm opp melken til den er lunken (37 grader). Løs gjæren opp i melken og tilsett sukker, egg, vanilje, kardemomme og hvetemelet.
Elt deigen godt sammen - gjerne med en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Tilsett mykt smør og elt deigen videre i cirka 10 minutter, til den er fast og elastisk. La deigen heve i 1 time.
Del den hevede deigen i 12 emner. Kna rosiner inn i hvert emne og form runde boller.
Del den hevede deigen i 12 emner. Kna rosiner inn i hvert emne og form runde boller.
Ha disse i en smurt ildfast form eller liten langpanne som er cirka 20x30 centimeter. La bollene etterheve i 40 minutter.
Legg vaniljekremen i klatter mellom bollene i formen. Dryss over noen flere rosiner.
Legg vaniljekremen i klatter mellom bollene i formen. Dryss over noen flere rosiner.
Stek bollekaken midt i ovnen ved 200 grader i cirka 25-30 minutter. Sjekk at bollene er gylne og gjennomstekte i midten.
Stek bollekaken midt i ovnen ved 200 grader i cirka 25-30 minutter. Sjekk at bollene er gylne og gjennomstekte i midten.
Rør melis, vann og vaniljepasta sammen til en melisglasur og fordel på toppen av bollene før servering.
Rør melis, vann og vaniljepasta sammen til en melisglasur og fordel på toppen av bollene før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre gjæren i en bolle.
Varm opp melken til den er lunken (37 grader). Løs gjæren opp i melken og tilsett sukker, egg, vanilje, kardemomme og hvetemelet.
Elt deigen godt sammen - gjerne med en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Tilsett mykt smør og elt deigen videre i cirka 10 minutter, til den er fast og elastisk. La deigen heve i 1 time.
Del den hevede deigen i 12 emner. Kna rosiner inn i hvert emne og form runde boller.
Del den hevede deigen i 12 emner. Kna rosiner inn i hvert emne og form runde boller.
Ha disse i en smurt ildfast form eller liten langpanne som er cirka 20x30 centimeter. La bollene etterheve i 40 minutter.
Legg vaniljekremen i klatter mellom bollene i formen. Dryss over noen flere rosiner.
Legg vaniljekremen i klatter mellom bollene i formen. Dryss over noen flere rosiner.
Stek bollekaken midt i ovnen ved 200 grader i cirka 25-30 minutter. Sjekk at bollene er gylne og gjennomstekte i midten.
Stek bollekaken midt i ovnen ved 200 grader i cirka 25-30 minutter. Sjekk at bollene er gylne og gjennomstekte i midten.
Rør melis, vann og vaniljepasta sammen til en melisglasur og fordel på toppen av bollene før servering.
Rør melis, vann og vaniljepasta sammen til en melisglasur og fordel på toppen av bollene før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?