Til hovedinnhold

Krabbepasta med kremet saus

45 min
11 varer
357
Krabbepasta med kremet saus

Sausen i denne krabbepastaen er rik på fløte og enormt rik på smak. La sjalottløk, hvitløk og chili få syde seg bløt og deilig i olivenolje og smør før du har i hvitvin, og la vinen få koke helt inn før du heller i fløten. Når fløten har tyknet noe, rører du inn parmesan og krabbekjøtt og blander det hele med nykokt pasta og hakket gressløk.

Sånt blir det kos av. Skikkelig krabbelykke i kremet saus, faktisk!

Noen mener at parmesan ikke skal brukes i kombinasjon med fisk og skalldyr. Du kan eventuelt erstatte parmesanen med mascarpone eller kremost naturell for en ekstra kremet saus.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 ss smør
  • 2 stykker sjalottløk, Finhakket
  • 2 fedd hvitløk, Finhakket
  • 1 stk rød chili
  • 1 dl hvitvin, Tørr
  • 3 dl fløte
  • 1 dl parmesan, Revet (kan sløyfes)
  • 200 g Krabbekjøtt, Renset
  • salt og kvernet pepper
  • 350 g pasta
  • 1 bunt gressløk, Liten bunt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 ss smør
  • 2 stykker sjalottløk, Finhakket
  • 2 fedd hvitløk, Finhakket
  • 1 stk rød chili
  • 1 dl hvitvin, Tørr
  • 3 dl fløte
  • 1 dl parmesan, Revet (kan sløyfes)
  • 200 g Krabbekjøtt, Renset
  • salt og kvernet pepper
  • 350 g pasta
  • 1 bunt gressløk, Liten bunt
Smelt smøret i en liten kasserolle. Tilsett sjalottløk, hvitløk og chili og la det frese over middels varme til løken blir helt bløt uten å få farge.
Tilsett vinen og la det koke til det meste av væsken har fordampet.
Tilsett fløte og la det koke til sausen tykner noe.
Trekk kasserollen til side, visp inn osten, tilsett krabbekjøtt og smak sausen til med salt og pepper.
Kok pastaen al dente i rikelig med lettsaltet, fosskokende vann.
Hell av kokevannet på pastaen. Ta vare på litt av vannet og hell pastaen tilbake i kjelen.
Tilsett saus og hakket gressløk. Bland alt godt sammen. Spe evt med litt av kokevannet hvis pastaen mangler litt saftighet.
Fordel den kremede pastaen på tallerkener og topp evt med litt ekstra krabbekjøtt, gressløk og parmesan.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en liten kasserolle. Tilsett sjalottløk, hvitløk og chili og la det frese over middels varme til løken blir helt bløt uten å få farge.
Tilsett vinen og la det koke til det meste av væsken har fordampet.
Tilsett fløte og la det koke til sausen tykner noe.
Trekk kasserollen til side, visp inn osten, tilsett krabbekjøtt og smak sausen til med salt og pepper.
Kok pastaen al dente i rikelig med lettsaltet, fosskokende vann.
Hell av kokevannet på pastaen. Ta vare på litt av vannet og hell pastaen tilbake i kjelen.
Tilsett saus og hakket gressløk. Bland alt godt sammen. Spe evt med litt av kokevannet hvis pastaen mangler litt saftighet.
Fordel den kremede pastaen på tallerkener og topp evt med litt ekstra krabbekjøtt, gressløk og parmesan.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?