Til hovedinnhold

Thaiinspirert fiske- og krabbekaker med agurksalat

1 h
17 varer
228
Thaiinspirert fiske- og krabbekaker med agurksalat

Er du i det asiatiske hjørnet smaker det skikkelig godt med noen spicy små krabbekaker. Limeblader og rød karripasta gir både nydelig smak og flott farge. En enkel søt og syrlig agurksalat er et forfriskende tilbehør til denne lille retten som fungerer utmerket som en forrett eller som en delerett.  Oppskriften gir 12 - 16 små fiskekaker/fiskeboller

Ingredienser

2
porsjoner

agurksalat

  • 5 ss riseddik, Eller 7 % eddik
  • 4 ss vann
  • 50 g sukker
  • 1 stk agurk
  • 4 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk

Krabbekaker

  • 4 stk kaffirlimeblader
  • 350 g torskefilet, Fersk, uten skinn og bein
  • 2 ss curry paste, Rød
  • 1 klype salt
  • 1 stk egg, Stort
  • 2 ss potetmel
  • 150 g Krabbekjøtt, Renset
  • 2 ss fiskesaus, Thai
  • 1 ts sukker
  • 1 bunt koriander, Liten bunt
  • 2 stk vårløk
  • olje, Nøytral olje til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

agurksalat

  • 5 ss riseddik, Eller 7 % eddik
  • 4 ss vann
  • 50 g sukker
  • 1 stk agurk
  • 4 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk

Krabbekaker

  • 4 stk kaffirlimeblader
  • 350 g torskefilet, Fersk, uten skinn og bein
  • 2 ss curry paste, Rød
  • 1 klype salt
  • 1 stk egg, Stort
  • 2 ss potetmel
  • 150 g Krabbekjøtt, Renset
  • 2 ss fiskesaus, Thai
  • 1 ts sukker
  • 1 bunt koriander, Liten bunt
  • 2 stk vårløk
  • olje, Nøytral olje til steking

Agurksalat

Begynn med agurksalaten. Kok opp eddik, vann og sukker. Avkjøl laken.
Del agurken på langs, skrap vekk det meste av den bløte kjernen og skjær agurken i jevne biter.
Skjær sjalottløken i tynne skiver og finsnitt eller finhakk hvitløken.
Bland alt sammen i en bolle. Hell over laken, dekk til bollen og la salaten «marinere» frem til servering.

Krabbekaker

Fjern stilken på limebladene og finhakk bladene.
Del torsken i biter og ha dem i en kjøkkenmaskin sammen med salt, curry paste, egg og potetmel. Kjør blandingen til en glatt og jevn farse.
Ha alt over i en bolle og rør inn krabbekjøtt, limeblader, fiskesaus, sukker, koriander og finsnittet vårløk.
Form farsen til 12-16 små fiskekaker/fiskeboller med fuktige hender.
Stek fiskekakene i olje, cirka 3 minutter på hver side, til de er gjennomstekte og pent gylne. Serveres straks med agurksalat.
woman cooking

Bon appetit!

Agurksalat

Begynn med agurksalaten. Kok opp eddik, vann og sukker. Avkjøl laken.
Del agurken på langs, skrap vekk det meste av den bløte kjernen og skjær agurken i jevne biter.
Skjær sjalottløken i tynne skiver og finsnitt eller finhakk hvitløken.
Bland alt sammen i en bolle. Hell over laken, dekk til bollen og la salaten «marinere» frem til servering.

Krabbekaker

Fjern stilken på limebladene og finhakk bladene.
Del torsken i biter og ha dem i en kjøkkenmaskin sammen med salt, curry paste, egg og potetmel. Kjør blandingen til en glatt og jevn farse.
Ha alt over i en bolle og rør inn krabbekjøtt, limeblader, fiskesaus, sukker, koriander og finsnittet vårløk.
Form farsen til 12-16 små fiskekaker/fiskeboller med fuktige hender.
Stek fiskekakene i olje, cirka 3 minutter på hver side, til de er gjennomstekte og pent gylne. Serveres straks med agurksalat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?