Brownies med ostekake
45 min
9 varer
275
Brownies med ostekake er rask å røre sammen. Hele røren kan blandes sammen i kasserollen du smelter smør og sjokolade i, så da slipper du masse oppvask.
Her har den klassiske browniesen fått et ostekakelokk som gir ekstra smak. Ostekake og brownies er nemlig en super kombo. Du kan gjerne droppe ostekakelokket og lage den uten, hvis du vil gjøre det enkelt. Server kaken lun med vaniljeis.
Denne oppskriften gir en store kake à 24 cm.
Ingredienser
8
porsjoner
- 200 g smør
- 150 g mørk sjokolade, gjerne 70% kakao
- 4 dl sukker
- 4 stykker egg
- 2.5 dl hvetemel
- 2 ss kakaopulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
Ostekakelokk
- 300 g Philadelphiaost
- 100 g sukker
- 2 stykker egg
- 50 g smør, mykt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 200 g smør
- 150 g mørk sjokolade, gjerne 70% kakao
- 4 dl sukker
- 4 stykker egg
- 2.5 dl hvetemel
- 2 ss kakaopulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
Ostekakelokk
- 300 g Philadelphiaost
- 100 g sukker
- 2 stykker egg
- 50 g smør, mykt
Sett ovnen på 200 grader.
Smelt sjokolade og smør på svak varme. Ta av platen.
Tilsett sukker og ett og ett egg om gangen. Bland godt sammen.
Rør inn mel, kakao, bakepulver og vaniljesukker. Rør til en klumpfri røre. Ha i en smurt 24 cm-kakeform.
Lag ostefyllet: Pisk sammen mykt smør og kremost. Tilsett sukker og egg og bland til en klumpfri røre.
Ha over ostekakemassen over brownie. Bre forsiktig over med en slikkepott. Bruk en skarp kniv eller gaffel og lag mønster ved å marmorere kaken.
Stek i ovnen i cirka 20 minutter.
Server lun med vaniljeiskrem.

Bon appetit!
Sett ovnen på 200 grader.
Smelt sjokolade og smør på svak varme. Ta av platen.
Tilsett sukker og ett og ett egg om gangen. Bland godt sammen.
Rør inn mel, kakao, bakepulver og vaniljesukker. Rør til en klumpfri røre. Ha i en smurt 24 cm-kakeform.
Lag ostefyllet: Pisk sammen mykt smør og kremost. Tilsett sukker og egg og bland til en klumpfri røre.
Ha over ostekakemassen over brownie. Bre forsiktig over med en slikkepott. Bruk en skarp kniv eller gaffel og lag mønster ved å marmorere kaken.
Stek i ovnen i cirka 20 minutter.
Server lun med vaniljeiskrem.