Til hovedinnhold

Lasagne med laks og spinat

1 h
12 varer
388
Lasagne med laks og spinat

Lasagne med laks og spinat er en supergod pastarett. Ekstra godt blir det hvis du smaker til sausen med basilikumspesto. 

Siden lasagnen ikke skal bakes så lenge i ovnen, må pastaplatene kokes først. Kok platene på samme måte som vanlig pasta. Avkjøl platene raskt i iskaldt vann og la de få renne godt av seg før videre montering. Med ost mellom lagene og ost på toppen er dette fiskegratengens sofistikerte fetter – i lasagnedrakt.     

Ingredienser

4
porsjoner
  • 6 stykker lasagneplater
  • 800 g laksefilet
  • 1 fedd hvitløk
  • 300 g spinat, Fersk
  • salt og kvernet pepper
  • 200 g revet ost
  • chiliflak, Til pynt
  • persille, Hakket, til pynt

Saus

  • 50 g smør
  • 40 g hvetemel
  • 5 dl melk, Varm
  • salt og kvernet pepper
  • 2 ss pesto, Helst hjemmelaget

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 6 stykker lasagneplater
  • 800 g laksefilet
  • 1 fedd hvitløk
  • 300 g spinat, Fersk
  • salt og kvernet pepper
  • 200 g revet ost
  • chiliflak, Til pynt
  • persille, Hakket, til pynt

Saus

  • 50 g smør
  • 40 g hvetemel
  • 5 dl melk, Varm
  • salt og kvernet pepper
  • 2 ss pesto, Helst hjemmelaget
Kok pastaplatene i rikelig med lettsaltet vann i cirka 10 minutter. Avkjøl i isvann og la de forkokte lasagneplatene få renne godt av seg på et kjøkkenklede før bruk.
Skjær laksen i skiver som er cirka 1 centimeter tykke.
Stikk hvitløksfeddet på en gaffel. Varm en stor stekepanne og tilsett en klunk olivenolje. Ha i spinaten og rør med hvitløkgaffelen til spinaten faller sammen.
Krydre med salt og pepper og hell alt over i en stor sil, slik at væsken fra spinaten drypper av. Press mest mulig væske ut av spinaten når den har blitt litt avkjølt.
Smelt smøret til sausen i en kasserolle. Rør inn melet, og tilsett melken under kraftig visping for å unngå klumper i sausen.
La sausen småkoke under stadig omrøring i cirka 5 minutter. Smak sausen til med salt, pepper og pesto.
Varm ovnen til 215 grader. Smør en ildfast form eller lignende som rommer cirka 1-1,5 liter med litt olivenolje.
Bre 1/3 av sausen utover bunnen i formen. Legg på halvparten av lakseskivene, krydre lett med salt og pepper og fordel halvparten av spinaten utover laksen. Dekk med pastaplater, bre over 1/3 av sausen og dryss over litt ost.
Legg på resten av laksen, krydre lett med salt og pepper og fordel resten av spinaten utover laksen. Dekk med pastaplater, bre over resten av sausen og dryss over resten av sausen.
Bak lasagnen midt i ovnen i ca. 25 minutter.
Dryss over hakket persille og chiliflakes og server lasagnen med det samme.
woman cooking

Bon appetit!

Kok pastaplatene i rikelig med lettsaltet vann i cirka 10 minutter. Avkjøl i isvann og la de forkokte lasagneplatene få renne godt av seg på et kjøkkenklede før bruk.
Skjær laksen i skiver som er cirka 1 centimeter tykke.
Stikk hvitløksfeddet på en gaffel. Varm en stor stekepanne og tilsett en klunk olivenolje. Ha i spinaten og rør med hvitløkgaffelen til spinaten faller sammen.
Krydre med salt og pepper og hell alt over i en stor sil, slik at væsken fra spinaten drypper av. Press mest mulig væske ut av spinaten når den har blitt litt avkjølt.
Smelt smøret til sausen i en kasserolle. Rør inn melet, og tilsett melken under kraftig visping for å unngå klumper i sausen.
La sausen småkoke under stadig omrøring i cirka 5 minutter. Smak sausen til med salt, pepper og pesto.
Varm ovnen til 215 grader. Smør en ildfast form eller lignende som rommer cirka 1-1,5 liter med litt olivenolje.
Bre 1/3 av sausen utover bunnen i formen. Legg på halvparten av lakseskivene, krydre lett med salt og pepper og fordel halvparten av spinaten utover laksen. Dekk med pastaplater, bre over 1/3 av sausen og dryss over litt ost.
Legg på resten av laksen, krydre lett med salt og pepper og fordel resten av spinaten utover laksen. Dekk med pastaplater, bre over resten av sausen og dryss over resten av sausen.
Bak lasagnen midt i ovnen i ca. 25 minutter.
Dryss over hakket persille og chiliflakes og server lasagnen med det samme.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?