Til hovedinnhold

Plommepai med vaniljekrem

2 h
12 varer
174
Plommepai med vaniljekrem

Plommepai med vaniljekrem er fylt med deilig, hjemmelaget vaniljekrem i fyllet, og dette gjør den ekstra smakfull!

Server paien med et melisdryss og en god kopp kaffe ved siden av.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Vaniljekrem

  • 5 dl kremfløte
  • 1 stk vaniljestang
  • 25 g maisenna
  • 125 g sukker
  • 4 stykker eggeplomme

Mørdeig

  • 250 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 0.5 ts bakepulver
  • 2 ss sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ss vann

Plommefyll

  • 1 kurv plommer
  • 2 ss sukker

Pynt

  • 2 ss melis

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Vaniljekrem

  • 5 dl kremfløte
  • 1 stk vaniljestang
  • 25 g maisenna
  • 125 g sukker
  • 4 stykker eggeplomme

Mørdeig

  • 250 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 0.5 ts bakepulver
  • 2 ss sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ss vann

Plommefyll

  • 1 kurv plommer
  • 2 ss sukker

Pynt

  • 2 ss melis
Start gjerne en stund i forveien med å lage vaniljekremen. Det går også fint å lage den dagen i forveien.
Kok opp kremfløte, vaniljestang og vaniljefrø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.
I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen. Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen.
Ha så det hele tilbake i kjelen. Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.
Ta den ferdigkokte vaniljekremen av platen og avkjøl den.
Ha alle ingrediensene til mørdeigen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Har du ikke food processor, blander du først de tørre ingrediensene. Smuldre i smøret. Ha så i egg og vann og kna deigen raskt sammen.
Klem deigen utover i en godt smurt paiform (26-28 cm i diameter). Forstek paibunnen midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter.
Ta kaken ut av ovnen og smør vaniljekremen jevn utover bunnen.
Rens plommene og del dem i båter. Legg plommene tett i tett på vaniljekremen. Dryss over sukker.
Rens plommene og del dem i båter. Legg plommene tett i tett på vaniljekremen. Dryss over sukker.
Stek paien videre midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter, eller til plommene kjennes myke. Sikt melis over kaken før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Start gjerne en stund i forveien med å lage vaniljekremen. Det går også fint å lage den dagen i forveien.
Kok opp kremfløte, vaniljestang og vaniljefrø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.
I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen. Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen.
Ha så det hele tilbake i kjelen. Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.
Ta den ferdigkokte vaniljekremen av platen og avkjøl den.
Ha alle ingrediensene til mørdeigen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Har du ikke food processor, blander du først de tørre ingrediensene. Smuldre i smøret. Ha så i egg og vann og kna deigen raskt sammen.
Klem deigen utover i en godt smurt paiform (26-28 cm i diameter). Forstek paibunnen midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter.
Ta kaken ut av ovnen og smør vaniljekremen jevn utover bunnen.
Rens plommene og del dem i båter. Legg plommene tett i tett på vaniljekremen. Dryss over sukker.
Rens plommene og del dem i båter. Legg plommene tett i tett på vaniljekremen. Dryss over sukker.
Stek paien videre midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter, eller til plommene kjennes myke. Sikt melis over kaken før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?