Chili con carne med maisbrød
45 min
24 varer
1.7k
Dette er en enkel og smakfull gryterett med godt tilbehør fra Sørstatene. Det går fint an å lage chili con carne er en til to dager før servering, og det passer fint å lage til mange. Den blir bedre og bedre jo lengre den står. Gryten serveres med en klatt rømme, et dryss koriander på toppen og maisbrød.
Ingredienser
4
porsjoner
- 400 g karbonadedeig
- 1 boks hvite bønner
- 1 boks kidneybønner
- 0.5 stk rød chili, eventuelt litt mer
- 1 stk gul løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 stk paprika, gjerne en rød og en grønn
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts spisskummen
- 1 ts chilipulver
- 1 ts oregano
- 2 boks hermetiske tomater
- salt
- pepper
Til servering
- koriander, frisk
- lime, i båter
- rømme
Maisbrød
- 2.5 dl maismel
- 2.5 dl hvetemel
- 4 ts bakepulver
- 2 stk egg
- 2 ss rømme, eller crème fraîche
- 3 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 dl solsikkeolje
- 4 dl melk
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 400 g karbonadedeig
- 1 boks hvite bønner
- 1 boks kidneybønner
- 0.5 stk rød chili, eventuelt litt mer
- 1 stk gul løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 stk paprika, gjerne en rød og en grønn
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts spisskummen
- 1 ts chilipulver
- 1 ts oregano
- 2 boks hermetiske tomater
- salt
- pepper
Til servering
- koriander, frisk
- lime, i båter
- rømme
Maisbrød
- 2.5 dl maismel
- 2.5 dl hvetemel
- 4 ts bakepulver
- 2 stk egg
- 2 ss rømme, eller crème fraîche
- 3 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 dl solsikkeolje
- 4 dl melk
Kutt først alle grønnsakene i biter og bland sammen krydrene i en bolle. Det beste er å ha alt klart på forhånd.
Varm en gryte eller tykk stekepanne med god dæsj olje. Ha i kjøttdeigen og løken. Tilsett deretter krydderet sammen med chili og hvitløken.
Tilsett paprikaen og tomatene. La det putre på svak varme i cirka 10 minutter.
Hell av vannet på bønnene. Skyll dem godt. Ha i gryten og la dem putre i gryten i cirka 5 minutter. Smak til med salt og pepper før servering.
Maisbrødet kan lages mens du lager chili. Bland sammen maismel, hvetemel, sukker, salt og bakepulver i en bolle.
Bland sammen egg, melk, créme fraîche og olje i et litermål. Hell over melblandingen og rør godt sammen. Det skal være noen klumper.
Smør en brødform og hell røren i. Stek på 200 grader i cirka 20 minutter. Brødet skal være gyldent. Server sammen med lun chili.

Bon appetit!
Kutt først alle grønnsakene i biter og bland sammen krydrene i en bolle. Det beste er å ha alt klart på forhånd.
Varm en gryte eller tykk stekepanne med god dæsj olje. Ha i kjøttdeigen og løken. Tilsett deretter krydderet sammen med chili og hvitløken.
Tilsett paprikaen og tomatene. La det putre på svak varme i cirka 10 minutter.
Hell av vannet på bønnene. Skyll dem godt. Ha i gryten og la dem putre i gryten i cirka 5 minutter. Smak til med salt og pepper før servering.
Maisbrødet kan lages mens du lager chili. Bland sammen maismel, hvetemel, sukker, salt og bakepulver i en bolle.
Bland sammen egg, melk, créme fraîche og olje i et litermål. Hell over melblandingen og rør godt sammen. Det skal være noen klumper.
Smør en brødform og hell røren i. Stek på 200 grader i cirka 20 minutter. Brødet skal være gyldent. Server sammen med lun chili.