Til hovedinnhold

Eplekake i langpanne med karamell

1 h 30 min
10 varer
715
Eplekake i langpanne med karamell

Dette er en helt nydelig eplekake! Epler, mandler og karamell er rett og slett en utrolig god kombinasjon!

Kaken blir saftig og litt klissete på grunn av mye, deilig karamellsaus som øses over kaken før steking. Kaken er enkel å lage fordi man kan bruke ferdig karamellsaus på flaske.

Oppskriften på eplekake i langpanne med karamell passer til en stor langpanne. Halv oppskrift passer til liten langpanne.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 6 stykker egg
  • 6 dl sukker
  • 200 g smør
  • 3 dl melk
  • 3 ts vaniljesukker
  • 6 ts bakepulver
  • 1.1 l hvetemel

Eplefyll

  • 8 stykker eple, store
  • 100 g mandelflak
  • 2.5 dl karamellsaus, 1 flaske ferdigkjøpt eller hjemmelaget

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stykker egg
  • 6 dl sukker
  • 200 g smør
  • 3 dl melk
  • 3 ts vaniljesukker
  • 6 ts bakepulver
  • 1.1 l hvetemel

Eplefyll

  • 8 stykker eple, store
  • 100 g mandelflak
  • 2.5 dl karamellsaus, 1 flaske ferdigkjøpt eller hjemmelaget
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle.
Smelt smøret. Bland melken i smøret.
Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Rør til deigen er jevn og klumpfri.
Fordel deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Skrell eplene og del dem i båter, som så deles i skiver. Stikk eplebåtene tett ned i kakedeigen. Dryss over mandelflak. Sprut hele flasken med karamellsaus jevnt over kaken rett fra flasken.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter. Pass på at kaken ikke stekes for lenge, for da smaker karamellen brent. Avkjøl kaken i formen.
Del kaken opp i passe store biter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.
Del kaken opp i passe store biter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle.
Smelt smøret. Bland melken i smøret.
Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Rør til deigen er jevn og klumpfri.
Fordel deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Skrell eplene og del dem i båter, som så deles i skiver. Stikk eplebåtene tett ned i kakedeigen. Dryss over mandelflak. Sprut hele flasken med karamellsaus jevnt over kaken rett fra flasken.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter. Pass på at kaken ikke stekes for lenge, for da smaker karamellen brent. Avkjøl kaken i formen.
Del kaken opp i passe store biter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.
Del kaken opp i passe store biter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?