Til hovedinnhold

Klassisk fårikål

3 h
6 varer
582
Klassisk fårikål
Sara Johannessen Meek

Det er lett å lykkes med fårikål selv om du ikke følger oppskriften slavisk. Men velg kjøtt fra forparten på dyret (såkalte mindre edle stykningsdeler), kjøtt med bein og fett gir masse smak.
Noen liker å fylle på med kjøttrike skiver av lammelår i fårikål, men her sverger jeg heller til tykke gode skiver av bog. Det er en smakssak i likhet med mengden salt, hel sort pepper og mel mellom lagene.
Det er veldig fristende å fylle på med for mye vann fra starten av, men ikke gjør det. Kålen vil nemlig avgi masse væske underveis i kokingen. Skulle du likevel være redd for at det koker tørt bør du heller fylle på med en skvett etter behov. 

Tips: Et glutenfritt tips er å erstatte hvetemel med kikertmel. Det lærte jeg av selveste Hellstrøm.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 kg fårikålkjøtt
  • 2 kg hodekål
  • 5 ts hel sort pepper
  • 2.5 ts salt
  • 3 dl vann
  • hvetemel, hvis ønskelig

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 kg fårikålkjøtt
  • 2 kg hodekål
  • 5 ts hel sort pepper
  • 2.5 ts salt
  • 3 dl vann
  • hvetemel, hvis ønskelig
Fjern eventuelle stygge blader på kålen og skjær kålen i båter/kløfter. Legg kjøtt og kål lagvis i en romslig gryte. Begynn med kjøtt og legg kjøttstykkene med mest fett i bunnen av gryten (med fettsiden ned). Dryss salt og pepper mellom lagene.
Tilsett vann og kok opp under lokk. La fårikålen småputre eller trekke til kjøttet er helt mørt og løsner fra beinet. Dette tar minst to timer.
Server fårikålen rykende varm med et lett dryss hakket persille og kokte poteter.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern eventuelle stygge blader på kålen og skjær kålen i båter/kløfter. Legg kjøtt og kål lagvis i en romslig gryte. Begynn med kjøtt og legg kjøttstykkene med mest fett i bunnen av gryten (med fettsiden ned). Dryss salt og pepper mellom lagene.
Tilsett vann og kok opp under lokk. La fårikålen småputre eller trekke til kjøttet er helt mørt og løsner fra beinet. Dette tar minst to timer.
Server fårikålen rykende varm med et lett dryss hakket persille og kokte poteter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?