Til hovedinnhold

Smuldrepai med plommer

30 min
7 varer
395
Smuldrepai med plommer

Lag smuldrepai med plommer av sesongens norske plommer. Dette er en dessert som er litt undervurdert, for den er både kjempeenkel å røre sammen og smaker fortreffelig. 

Spis paien lunken med en stor kule vaniljeiskrem. Supergodt og en herlig høstdessert å servere etter middag. Har du ikke plommer er epler eller fersken også et godt alternativ.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 100 g smør, i terninger
  • 1 dl nøtter, usaltet
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 6 stykker plommer
  • vaniljeis, til servering

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 100 g smør, i terninger
  • 1 dl nøtter, usaltet
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 6 stykker plommer
  • vaniljeis, til servering
Kjør alle ingredienser til crumble sammen til du får en brødsmuleaktig konsistens. Sett kaldt over natten eller bruk med engang.
Skjær plommene i to og ta ut steinen. Skjær deretter i båter.
Fyll hver ildfaste miniform med cirka 1,5 plomme. Har du ikke miniformer kan du lage en stor form, men da trenger du flere plommer.
Ha over godt med crumble. Plommene synker når det blir varmt.
Stek på 200 grader i cirka 15-20 minutter. Toppingen skal være gyllen.
Server lunken med en god kule vaniljeiskrem.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør alle ingredienser til crumble sammen til du får en brødsmuleaktig konsistens. Sett kaldt over natten eller bruk med engang.
Skjær plommene i to og ta ut steinen. Skjær deretter i båter.
Fyll hver ildfaste miniform med cirka 1,5 plomme. Har du ikke miniformer kan du lage en stor form, men da trenger du flere plommer.
Ha over godt med crumble. Plommene synker når det blir varmt.
Stek på 200 grader i cirka 15-20 minutter. Toppingen skal være gyllen.
Server lunken med en god kule vaniljeiskrem.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?