Til hovedinnhold

Kanelbollemuffins

45 min
13 varer
527
Kanelbollemuffins
Kristine Ilstad - Det søte liv

Kanelbollemuffins er de perfekte hybriden av muffins og kanelboller!

Nystekte kaker som fyller kjøkkenet med varm krydderlukt er noe av det beste som finnes - og kanskje spesielt på høsten. Dette er myke muffins med kanel og brunt sukker. Et lite lag smuldredeig og vaniljeglasur på toppen av hver muffins gir det lille ekstra. Muffinsene smaker som saftige kanelboller og kanskje enda litt bedre! Oppskriften gir 14 middels store muffins.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

14
porsjoner

Muffinsdeig

  • 2 stykker egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 dl matolje
  • 2 dl kefir
  • 2 dl brunt sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 4 dl hvetemel

Fyll

  • 0.5 dl brunt sukker
  • 3 ts kanel

Smuldretopping

  • 3 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 75 g smør

Vaniljeglasur

  • 1 dl melis
  • 0.5 ts vaniljeekstrakt
  • 3 ss kremfløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Muffinsdeig

  • 2 stykker egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 dl matolje
  • 2 dl kefir
  • 2 dl brunt sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 4 dl hvetemel

Fyll

  • 0.5 dl brunt sukker
  • 3 ts kanel

Smuldretopping

  • 3 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 75 g smør

Vaniljeglasur

  • 1 dl melis
  • 0.5 ts vaniljeekstrakt
  • 3 ss kremfløte
Visp sammen egg, vaniljeekstrakt, olje og kefir. Bland i brunt sukker, bakepulver, salt og kanel. Vend inn hvetemelet til slutt.
Bland sammen brunt sukker og kanel til fyllet.
Sett papirformer i muffinsbrett. Fyll formene med 2 spiseskjeer deig. Dryss på 1 teskje kanelfyll. Dekk med mer deig slik at formene blir cirka 2/3 fulle.
Til smuldredeigen blandes mel, hvitt og brunt sukker og kanel sammen. Smelt smøret og bland i så du får en smuldrete deig.
Fordel litt av smuldredeigen på toppen av hver muffins.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 grader i cirka 15-20 minutter, til de er gjennomstekte.
Rør sammen melis, vanilje og kremfløte til en tynn melisglasur. Ringle litt glasur på hver muffins før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen egg, vaniljeekstrakt, olje og kefir. Bland i brunt sukker, bakepulver, salt og kanel. Vend inn hvetemelet til slutt.
Bland sammen brunt sukker og kanel til fyllet.
Sett papirformer i muffinsbrett. Fyll formene med 2 spiseskjeer deig. Dryss på 1 teskje kanelfyll. Dekk med mer deig slik at formene blir cirka 2/3 fulle.
Til smuldredeigen blandes mel, hvitt og brunt sukker og kanel sammen. Smelt smøret og bland i så du får en smuldrete deig.
Fordel litt av smuldredeigen på toppen av hver muffins.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 grader i cirka 15-20 minutter, til de er gjennomstekte.
Rør sammen melis, vanilje og kremfløte til en tynn melisglasur. Ringle litt glasur på hver muffins før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?