Til hovedinnhold

Søtpotetfries med cheddardipp

45 min
9 varer
356
Søtpotetfries med cheddardipp

En tykk og fløyelsmyk cheddarost-dipp med jalapeños over søtpotetfries, og toppet med sprøstekt bacon og finsnittet vårløk, demper ikke akkurat fristelsen etter ost. Dippen er forresten nydelig til alle mulige former for potetgull.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 stk søtpotet
  • 2 ss maisenna
  • olivenolje, eller rapsolje
  • 150 g bacon
  • salt

Cheddardipp

  • 200 g cheddar, revet
  • 1.5 dl fløte
  • 1 stk jalapeño, eller grønn chili
  • salt

Til servering

  • 2 stk vårløk

Slik gjør du:

  • 3 stk søtpotet
  • 2 ss maisenna
  • olivenolje, eller rapsolje
  • 150 g bacon
  • salt

Cheddardipp

  • 200 g cheddar, revet
  • 1.5 dl fløte
  • 1 stk jalapeño, eller grønn chili
  • salt

Til servering

  • 2 stk vårløk
Vask og skjær søtpotetene i smale staver. La søtpotetstavene få ligge en times tid i rikelig med kaldt vann. Hell av vannet og tørk søtpotetene godt, enten med kjøkkenpapir eller kjøkkenhåndkle.
Sett ovnen på 230 grader.
Ha søtpotetene over i en stor brødpose og tilsett maisenna og en god klunk olje. Rist alt godt i posen slik at alle stavene blir dekket med både maisenna og olje.
Legg stavene utover et eller to stekebrett dekket med bakepapir. Dryss over litt salt og stek søtpotetene i cirka 20 minutter, eller til de er gylne og møre.
Skjær baconet i små biter mens søtpotetene står i ovnen. Sprøstek baconbitene i en stekepanne og sett til side så lenge.
Kok opp fløten til cheddardippen. Skru av varmen og rør inn osten (dippen må ikke koke etter at osten er tilsatt). Rens og finhakk chilien og rør det inn i dippen. Smak til med salt.
Topp søtpotetene med cheddardipp og dryss over sprøstekte baconbiter og finsnittet vårløk.

Tips

For å få den rette tykkelsen må du kanskje justere ost- og fløtemengden noe underveis. Rør eller visp godt slik at dippen blir glatt og deilig, og pass på så den ikke koker etter at osten er tilsatt. Da blir dippen klumpete og rar.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og skjær søtpotetene i smale staver. La søtpotetstavene få ligge en times tid i rikelig med kaldt vann. Hell av vannet og tørk søtpotetene godt, enten med kjøkkenpapir eller kjøkkenhåndkle.
Sett ovnen på 230 grader.
Ha søtpotetene over i en stor brødpose og tilsett maisenna og en god klunk olje. Rist alt godt i posen slik at alle stavene blir dekket med både maisenna og olje.
Legg stavene utover et eller to stekebrett dekket med bakepapir. Dryss over litt salt og stek søtpotetene i cirka 20 minutter, eller til de er gylne og møre.
Skjær baconet i små biter mens søtpotetene står i ovnen. Sprøstek baconbitene i en stekepanne og sett til side så lenge.
Kok opp fløten til cheddardippen. Skru av varmen og rør inn osten (dippen må ikke koke etter at osten er tilsatt). Rens og finhakk chilien og rør det inn i dippen. Smak til med salt.
Topp søtpotetene med cheddardipp og dryss over sprøstekte baconbiter og finsnittet vårløk.

Tips

For å få den rette tykkelsen må du kanskje justere ost- og fløtemengden noe underveis. Rør eller visp godt slik at dippen blir glatt og deilig, og pass på så den ikke koker etter at osten er tilsatt. Da blir dippen klumpete og rar.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?