Til hovedinnhold

Biffsmørbrød med løk

10 min
10 varer
316
Biffsmørbrød med løk

Et biffsmørbrød passer perfekt når du vil ha noe enkelt, men veldig godt! Sprøtt og mykt, fylt med ost og løk og stekt i smør. Et ostesmørbrød kan være så enkelt som ost og skinke mellom to skiver brød, men prøv å legge inn litt mer kreativitet. Grillet ostesmørbrød med roastbeef, stekt løk og avokado kan være et ganske så magisk lite måltid.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 2 skive(r) brød, godt, lyst
  • sennep, amerikansk
  • 0.5 stk avokado
  • sylteagurk
  • 150 g roastbiff
  • 4 ss løk, karamellisert
  • 3 skive(r) cheddar, tykke skiver
  • smør, til steking

Karamellisert løk

  • 4 stykker løk
  • 2 ss smør
  • 2 ss olje, nøytral
  • 1 klype sukker, kan sløyfes

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2 skive(r) brød, godt, lyst
  • sennep, amerikansk
  • 0.5 stk avokado
  • sylteagurk
  • 150 g roastbiff
  • 4 ss løk, karamellisert
  • 3 skive(r) cheddar, tykke skiver
  • smør, til steking

Karamellisert løk

  • 4 stykker løk
  • 2 ss smør
  • 2 ss olje, nøytral
  • 1 klype sukker, kan sløyfes
Smør sennep på brødskivene. Skjær avokadoen i tynne skiver og legg avokadoskivene oppå sennepen.
Legg på sylteagurk, roastbeef, løk, litt mer sylteagurk og ost. Topp med en ny brødskive.
Legg en klatt smør på toppen og stek sandwichen i et toastjern til brødet er gyllent og osten har smeltet. Du kan også steke sandwichen på begge sider i en stekepanne.

Karamellisert løk:

Rens og skjær løken i cirka 1 centimeter-tykke skiver.
Varm en stor stekepanne og tilsett smør og olje. Ha i løken når smøret har smeltet.
Stek løken over middels til lav varme. Det er viktig at løken får god tid, slik at resultatet blir saftig og bløt løk. Rør med jevne mellomrom.
Tilsett en god klype sukker mot slutten av steketiden hvis ønskelig. Det gir løken ekstra farge og gjør den deilig karamellisert. Virker løken litt tørr mot slutten av steketiden, kan du tilsette en liten skvett vann fremfor mer fett.
woman cooking

Bon appetit!

Smør sennep på brødskivene. Skjær avokadoen i tynne skiver og legg avokadoskivene oppå sennepen.
Legg på sylteagurk, roastbeef, løk, litt mer sylteagurk og ost. Topp med en ny brødskive.
Legg en klatt smør på toppen og stek sandwichen i et toastjern til brødet er gyllent og osten har smeltet. Du kan også steke sandwichen på begge sider i en stekepanne.

Karamellisert løk:

Rens og skjær løken i cirka 1 centimeter-tykke skiver.
Varm en stor stekepanne og tilsett smør og olje. Ha i løken når smøret har smeltet.
Stek løken over middels til lav varme. Det er viktig at løken får god tid, slik at resultatet blir saftig og bløt løk. Rør med jevne mellomrom.
Tilsett en god klype sukker mot slutten av steketiden hvis ønskelig. Det gir løken ekstra farge og gjør den deilig karamellisert. Virker løken litt tørr mot slutten av steketiden, kan du tilsette en liten skvett vann fremfor mer fett.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?