Til hovedinnhold

Ostekake med Baileys à la Tiramisu

1 h 30 min
12 varer
1.6k
Ostekake med Baileys à la Tiramisu

Ostekake med Baileys à la Tiramisu er kaken for deg som er glad ostekaker. Denne gangen i en Tiramisu-inspirert utgave med Baileys. Avhengighetsdannende er den også!   

Bruk en rund form, cirka 22 centimeter i diameter. Kaken trenger minst 6 timer i kjøleskap .

Ingredienser

8
porsjoner

Bunn

  • 200 g kjeks, biscotti eller annen nøttekjeks
  • 4 ss brunt sukker
  • 80 g smør, smeltet

Fyll

  • 4 stykker eggeplomme
  • 100 g melis
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 500 g mascarpone
  • 1 dl fløte
  • 2 dl kaffe, sterk og avkjølt
  • 1 dl Baileys, Eventuelt kaffelikør, konjakk, brun rom
  • 100 g fingerkjeks, ladyfingers
  • kakao, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 200 g kjeks, biscotti eller annen nøttekjeks
  • 4 ss brunt sukker
  • 80 g smør, smeltet

Fyll

  • 4 stykker eggeplomme
  • 100 g melis
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 500 g mascarpone
  • 1 dl fløte
  • 2 dl kaffe, sterk og avkjølt
  • 1 dl Baileys, Eventuelt kaffelikør, konjakk, brun rom
  • 100 g fingerkjeks, ladyfingers
  • kakao, til pynt
Varm ovnen til 180 grader.
Knus biscottien til smuler og bland smulene med sukker og smør.
Kle formen med bakepapir og trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen. Stek bunnen midt i ovnen i 20 minutter, avkjøl.
Pisk eggeplommer, melis og frøene fra vaniljestangen til en tykk og lys eggedosis.
Visp forsiktig sammen mascarpone og fløte. Blandingen skal bli glatt og klumpfri, men må ikke vispes for lenge. Vend eggedosisen inn i mascarponeblandingen med en slikkepott.
Bland sammen kaffe og Baileys. Dypp kjeksene i blandingen og legg den dynkede kjeksen over i formen. Kjeksen skal ligge tett i tett og dekke bunnen.
Bre mascarponekremen jevnt over. Dekk til med plastfilm og la kaken stå i kjøleskapet i minst 6 timer, gjerne over natten.
Sikt over kakao rett før servering. I tillegg kan du gjerne rive over mørk sjokolade som ekstra pynt og glede.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader.
Knus biscottien til smuler og bland smulene med sukker og smør.
Kle formen med bakepapir og trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen. Stek bunnen midt i ovnen i 20 minutter, avkjøl.
Pisk eggeplommer, melis og frøene fra vaniljestangen til en tykk og lys eggedosis.
Visp forsiktig sammen mascarpone og fløte. Blandingen skal bli glatt og klumpfri, men må ikke vispes for lenge. Vend eggedosisen inn i mascarponeblandingen med en slikkepott.
Bland sammen kaffe og Baileys. Dypp kjeksene i blandingen og legg den dynkede kjeksen over i formen. Kjeksen skal ligge tett i tett og dekke bunnen.
Bre mascarponekremen jevnt over. Dekk til med plastfilm og la kaken stå i kjøleskapet i minst 6 timer, gjerne over natten.
Sikt over kakao rett før servering. I tillegg kan du gjerne rive over mørk sjokolade som ekstra pynt og glede.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?