Til hovedinnhold

Indisk gryte med søtpotet

30 min
27 varer
2.8k
Indisk gryte med søtpotet

Denne enkle gryten er proppfull av deilige, indiske smaker og er dessuten enkel å lage.

Du må investere i en del krydder, men disse holder seg lenge i kjøkkenskapet og kan benyttes i mange forskjellige retter. Topp gryta med cashewnøtter og fersk koriander og server med ris og nanbrød om ønskelig. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • solsikkeolje, til steking
  • 1 stk gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, finhakket
  • 300 g søtpotet
  • 300 g gulrot
  • 200 g poteter
  • 1 ss garam masala
  • 2 ts spisskummen, malt
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts kardemomme, malt
  • 0.5 ts malt nellik
  • 0.5 ts chilipulver
  • 1 stk kanelstang
  • 2 klype salt
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks kokosmelk, 400 ml
  • 3 dl vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 stk sitron
  • 3 ss yoghurt naturell
  • 100 g erter, grønne
  • 1 pakke grønne linser, 285 gram
  • 2 håndfull cashewnøtter
  • koriander, fersk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • solsikkeolje, til steking
  • 1 stk gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, finhakket
  • 300 g søtpotet
  • 300 g gulrot
  • 200 g poteter
  • 1 ss garam masala
  • 2 ts spisskummen, malt
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts kardemomme, malt
  • 0.5 ts malt nellik
  • 0.5 ts chilipulver
  • 1 stk kanelstang
  • 2 klype salt
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks kokosmelk, 400 ml
  • 3 dl vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 stk sitron
  • 3 ss yoghurt naturell
  • 100 g erter, grønne
  • 1 pakke grønne linser, 285 gram
  • 2 håndfull cashewnøtter
  • koriander, fersk
Skrell søtpotet, gulrot og potet, og skjær de i middels store biter. Kok opp poteter, søtpoteter og gulrøtter i en kjele med vann. Kok til grønnsakene er møre, cirka 5-7 minutter. Renn av vannet og sett til sides.
Del løken i båter. Kjør løk, hvitløk, ingefær, alle krydderne (unntatt kanelstang), salt og tomatpuré til en fin masse ved hjelp av en foodprocessor.
Varm solsikkeolje i en dyp stekepanne/wokpanne. Tilsett kryddermassen og kanelstang og stek noen minutter. Tilsett kokosmelk, vann, grønnsaksbuljong, saft av cirka 3/4 sitron og brunt sukker.  La alt småputre i cirka 20 minutter.
Fjern kanelstangen fra sausen, tilsett yoghurt og rør godt sammen. Smak om du trenger mer salt eller sitron. Renn av linsene og skyld i kaldt vann. Tilsett grønnsaker, linser og de grønne ertene i sausen.
Topp gryten med cashewnøtter og fersk koriander. Server med nanbrød og ris om ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell søtpotet, gulrot og potet, og skjær de i middels store biter. Kok opp poteter, søtpoteter og gulrøtter i en kjele med vann. Kok til grønnsakene er møre, cirka 5-7 minutter. Renn av vannet og sett til sides.
Del løken i båter. Kjør løk, hvitløk, ingefær, alle krydderne (unntatt kanelstang), salt og tomatpuré til en fin masse ved hjelp av en foodprocessor.
Varm solsikkeolje i en dyp stekepanne/wokpanne. Tilsett kryddermassen og kanelstang og stek noen minutter. Tilsett kokosmelk, vann, grønnsaksbuljong, saft av cirka 3/4 sitron og brunt sukker.  La alt småputre i cirka 20 minutter.
Fjern kanelstangen fra sausen, tilsett yoghurt og rør godt sammen. Smak om du trenger mer salt eller sitron. Renn av linsene og skyld i kaldt vann. Tilsett grønnsaker, linser og de grønne ertene i sausen.
Topp gryten med cashewnøtter og fersk koriander. Server med nanbrød og ris om ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?