Til hovedinnhold

Galette med plomme og bringebær

2 h
13 varer
133
Galette med plomme og bringebær

Galetter ser imponerende ut, men er veldig enkle å lage. Disse har deilig fyll av plommer , ferske bringebær og blåbærsyltetøy. Sett gjerne paideigen kvelden før så lages galettene på 1-2-3 dagen etter. Serveres med krem, is eller vaniljesaus. 

Ingredienser

2
porsjoner
  • perlesukker
  • egg, til pensling
  • mynte, fersk

Paideig

  • 75 g mel
  • 1 ss melis
  • 1 klype salt
  • 50 g smør, i terninger
  • 1 ss vann, kaldt

Fyll

  • 2 stk plommer, store
  • 140 g bringebær
  • 1 ss potetmel
  • 3 ss sukker
  • 2 ss blåbærsyltetøy

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • perlesukker
  • egg, til pensling
  • mynte, fersk

Paideig

  • 75 g mel
  • 1 ss melis
  • 1 klype salt
  • 50 g smør, i terninger
  • 1 ss vann, kaldt

Fyll

  • 2 stk plommer, store
  • 140 g bringebær
  • 1 ss potetmel
  • 3 ss sukker
  • 2 ss blåbærsyltetøy
Lag paideig ved å blande sammen mel, melis og salt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Tilsett kaldt smør i terninger. Når du har en smuldret deig tilsetter du kaldt vann til du får en samlet og fin deig. Det er viktig at deigen ikke behandles for mye. Legg den i plastfolie og sett den i kjøleskapet i ca 1 time, eventuelt natten over.
Sett stekeovnen på 175 grader. Del plommer i skiver. Bland plommeskiver og bringebær med potetmel og sukker i en bolle.
Kjevle ut deigen i 2 sirkler, på et stekebrett kledd med bakepapir (sirklene skal være cirka 17 centimeter i diameter.) Legg på et lag syltetøy midt på sirkelen. Spar igjen en kant rundt hele leiven hvor du ikke legger på noe fyll. Legg så plommer og bringebær oppå syltetøyet.
Brett inn kantene slik at de dekker litt av det ytterste fyllet. Pensle kantene med pisket egg og dryss litt perlesukker over galettene. Sett de i kjøleskapet i cirka 15 minutter før de stekes til de er gyldne og fine, cirka 30 minutter. Pynt med fersk mynte. Server gjerne med krem, is eller vaniljesaus.
woman cooking

Bon appetit!

Lag paideig ved å blande sammen mel, melis og salt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Tilsett kaldt smør i terninger. Når du har en smuldret deig tilsetter du kaldt vann til du får en samlet og fin deig. Det er viktig at deigen ikke behandles for mye. Legg den i plastfolie og sett den i kjøleskapet i ca 1 time, eventuelt natten over.
Sett stekeovnen på 175 grader. Del plommer i skiver. Bland plommeskiver og bringebær med potetmel og sukker i en bolle.
Kjevle ut deigen i 2 sirkler, på et stekebrett kledd med bakepapir (sirklene skal være cirka 17 centimeter i diameter.) Legg på et lag syltetøy midt på sirkelen. Spar igjen en kant rundt hele leiven hvor du ikke legger på noe fyll. Legg så plommer og bringebær oppå syltetøyet.
Brett inn kantene slik at de dekker litt av det ytterste fyllet. Pensle kantene med pisket egg og dryss litt perlesukker over galettene. Sett de i kjøleskapet i cirka 15 minutter før de stekes til de er gyldne og fine, cirka 30 minutter. Pynt med fersk mynte. Server gjerne med krem, is eller vaniljesaus.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?