Til hovedinnhold

Eplekake med mandelglasur

1 h
9 varer
611
Eplekake med mandelglasur fra Det søte liv
Kristine Ilstad

Eplekaker kommer i alle varianter og er likt av de fleste. Denne eplekaken blir helt spesielt god fordi den dekkes med en kjempedeilig mandelglasur, også kjent som toscaglasur.
Server kaken lunken med en solid kule vaniljeis, og nyt!
Oppskrift av Kristine Ilstad / Det søte liv.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 300 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 stk egg, store
  • 2 ts bakepulver
  • 200 g hvetemel
  • 3 stk eple
  • 1 l vaniljeis, til servering

Mandelglasur

  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g mandler
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ss melk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 stk egg, store
  • 2 ts bakepulver
  • 200 g hvetemel
  • 3 stk eple
  • 1 l vaniljeis, til servering

Mandelglasur

  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g mandler
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ss melk
Pisk smør og sukker lyst og luftig. Pisk inn eggene. Sikt mel og bakepulver og bland inn i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 centimeter i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten. Skrell eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene ned i deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 25-30 minutter, til den kjennes fast på overflaten.
I mellomtiden kan du lage mandelglasur: Smelt smøret i en kjele og tilsett sukker, mel og hakkede mandler. Spe på med et par spiseskjeer melk hvis glasuren virker tykk.
Ta kaken ut av ovnen og fordel mandelglasuren over kaken. Stek kaken videre midt i ovnen ved 180 grader i cirka 10 minutter til, slik at glasuren får gyllen farge. Avkjøl kaken i formen før den forsiktig tas ut. Dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende fat.
Server kaken lunken sammen med vaniljeis.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk smør og sukker lyst og luftig. Pisk inn eggene. Sikt mel og bakepulver og bland inn i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 centimeter i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten. Skrell eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene ned i deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 25-30 minutter, til den kjennes fast på overflaten.
I mellomtiden kan du lage mandelglasur: Smelt smøret i en kjele og tilsett sukker, mel og hakkede mandler. Spe på med et par spiseskjeer melk hvis glasuren virker tykk.
Ta kaken ut av ovnen og fordel mandelglasuren over kaken. Stek kaken videre midt i ovnen ved 180 grader i cirka 10 minutter til, slik at glasuren får gyllen farge. Avkjøl kaken i formen før den forsiktig tas ut. Dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende fat.
Server kaken lunken sammen med vaniljeis.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?