Til hovedinnhold

One pot pasta med blåskjell, tomat og chili

30 min
13 varer
363
One pot pasta med blåskjell, tomat og chili

I one pot pasta med blåskjell, tomat og chili kokes mange gode smaker sammen til noe enda bedre. Du har alle ingrediensene i en gryte, og lar det koke til pastaen er nesten ferdigkokt. Væsken er da redusert til saus, og alt blir ferdig samtidig.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 kg blåskjell
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker sjalottløk
  • 1 stk rød chili
  • 0.5 stk fennikel
  • 4 stykker plommetomat
  • olivenolje
  • 1 dl hvitvin, tørr, eller eplemost (kan sløyfes)
  • 5 dl fiskekraft
  • 350 g pasta, linguine
  • salt og kvernet pepper
  • 1 bunt bladpersille
  • parmesan, hvis ønskelig

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1.5 kg blåskjell
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker sjalottløk
  • 1 stk rød chili
  • 0.5 stk fennikel
  • 4 stykker plommetomat
  • olivenolje
  • 1 dl hvitvin, tørr, eller eplemost (kan sløyfes)
  • 5 dl fiskekraft
  • 350 g pasta, linguine
  • salt og kvernet pepper
  • 1 bunt bladpersille
  • parmesan, hvis ønskelig
Vask skjellene i kaldt rennende vann. Fjern ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg.
Finhakk hvitløk og løk. Finsnitt chilien og skjær fennikelen i tynne skiver. Del tomatene i to. Fjern stilkefestet og den bløte kjernen, og skjær tomatkjøttet i små terninger.
Fres sjalottløk, hvitløk og chili i 4 ss olivenolje. La det frese under omrøring til løken blir blank.
Tilsett fennikel og halvparten av tomatene. La det surre videre i et lite minutt.
Tilsett vin, kraft, pasta og litt kvernet pepper. Kok opp og la det koke i cirka 12 minutter. Rør av og til, slik at det ikke fester seg i bunnen.
Tilsett blåskjellene. Legg på lokk og la det hele koke videre til skjellene har åpnet seg og pastaen er ferdigkokt.
Rør inn resten av tomatene og hakket persille. Smak til med salt og pepper om nødvendig.
Drypp over litt ekstra olivenolje og pynt gjerne med fennikeldill. Serveres med revet parmesan hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Vask skjellene i kaldt rennende vann. Fjern ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg.
Finhakk hvitløk og løk. Finsnitt chilien og skjær fennikelen i tynne skiver. Del tomatene i to. Fjern stilkefestet og den bløte kjernen, og skjær tomatkjøttet i små terninger.
Fres sjalottløk, hvitløk og chili i 4 ss olivenolje. La det frese under omrøring til løken blir blank.
Tilsett fennikel og halvparten av tomatene. La det surre videre i et lite minutt.
Tilsett vin, kraft, pasta og litt kvernet pepper. Kok opp og la det koke i cirka 12 minutter. Rør av og til, slik at det ikke fester seg i bunnen.
Tilsett blåskjellene. Legg på lokk og la det hele koke videre til skjellene har åpnet seg og pastaen er ferdigkokt.
Rør inn resten av tomatene og hakket persille. Smak til med salt og pepper om nødvendig.
Drypp over litt ekstra olivenolje og pynt gjerne med fennikeldill. Serveres med revet parmesan hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?