Til hovedinnhold

One pot pasta med kylling

45 min
13 varer
4.1k
One pot pasta med kylling

I one pot pasta med kylling får mange gode smaker koke sammen til noe enda bedre.

Du har alle ingrediensene i en gryte, inkludert ukokt pasta. La det koke til pastaen er nesten perfekt kokt og væsken redusert til saus. Pastaen suger til seg smak underveis i kokingen og alt blir ferdig samtidig.

Denne gryten er en kremet variant med kylling, kantarell og spinat.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g kyllingfilet, eller kyllinglårfilet
  • 400 g kantarell, eller annen sopp
  • 2 stykker sjalottløk, eller 1 liten løk
  • 2 fedd hvitløk
  • olje, eller smør, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • 5 dl kyllingkraft
  • 3 dl fløte
  • 350 g pasta, fettuccine, eller annen pasta
  • 100 g spinat, fersk og renset
  • parmesan, revet
  • 1 bunt gressløk
  • sitronskall, revet, kan sløyfes

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 500 g kyllingfilet, eller kyllinglårfilet
  • 400 g kantarell, eller annen sopp
  • 2 stykker sjalottløk, eller 1 liten løk
  • 2 fedd hvitløk
  • olje, eller smør, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • 5 dl kyllingkraft
  • 3 dl fløte
  • 350 g pasta, fettuccine, eller annen pasta
  • 100 g spinat, fersk og renset
  • parmesan, revet
  • 1 bunt gressløk
  • sitronskall, revet, kan sløyfes
Skjær kyllingen i jevne biter. Rens kantarellene. Finhakk løk og hvitløk.
Bruk en romslig gryte, tilsett olje og stek kyllingbitene et par minutter over høy varme. Krydre med salt og pepper og hell kyllingen over i en liten bolle så lenge.
Varm gryta på nytt og stek soppen et par minutter over høy varme. Du trenger ikke å vaske gryten først.
Tilsett en klatt smør, sjalottløk og hvitløk. La det frese litt til under omrøring.
Tilsett kyllingkraft, fløte og pasta. Kok opp og la det småkoke videre til sausen har tyknet og pastaen er ferdigkokt. Det tar cirka 15 minutter.
Rør med jevne mellomrom, eller rist på gryta underveis i kokingen, slik at det ikke fester seg i bunnen.
Bland inn kylling, spinat og hakket gressløk. Smak til med salt og pepper.
Dryss over revet parmesan ved servering. Avslutt med revet sitronskall hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingen i jevne biter. Rens kantarellene. Finhakk løk og hvitløk.
Bruk en romslig gryte, tilsett olje og stek kyllingbitene et par minutter over høy varme. Krydre med salt og pepper og hell kyllingen over i en liten bolle så lenge.
Varm gryta på nytt og stek soppen et par minutter over høy varme. Du trenger ikke å vaske gryten først.
Tilsett en klatt smør, sjalottløk og hvitløk. La det frese litt til under omrøring.
Tilsett kyllingkraft, fløte og pasta. Kok opp og la det småkoke videre til sausen har tyknet og pastaen er ferdigkokt. Det tar cirka 15 minutter.
Rør med jevne mellomrom, eller rist på gryta underveis i kokingen, slik at det ikke fester seg i bunnen.
Bland inn kylling, spinat og hakket gressløk. Smak til med salt og pepper.
Dryss over revet parmesan ved servering. Avslutt med revet sitronskall hvis ønskelig.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?