Til hovedinnhold

Linsegryte med potet

45 min
13 varer
2.2k
Linsegryte med potet
Aicha Bouhlou

Dette er Aicha Bouhlous favorittoppskrift på hverdagsmiddag. Det er en av de mest populære oppskriftene hennes, spesielt blant unge. Og svare på hvorfor det: «Fordi den er så utrolig god», sier Bouhlou.  
– Dette er gryten som min far tok med seg som arbeidsinnvandrer til Tyskland. Potet- og linsegryte som er så god at det er den med mest treff på bloggen min. Den er mettende, smakfull og billig!

Tips: Grønne og brune linser trenger ikke bløtlegging, men du kan gjerne skylle dem under rennende vann.

Ingredienser

4
porsjoner
  • olivenolje extra virgin
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ss karripulver, eller ras el hanout
  • 3 stk poteter, i terninger
  • 3 stk gulrøtter, i terninger
  • 2 dl linser, grønne eller brune
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 0.5 stk sitron, økologisk, saften av
  • koriander, eller persille

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • olivenolje extra virgin
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ss karripulver, eller ras el hanout
  • 3 stk poteter, i terninger
  • 3 stk gulrøtter, i terninger
  • 2 dl linser, grønne eller brune
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 0.5 stk sitron, økologisk, saften av
  • koriander, eller persille
Varm oljen i en stor kjele, ha i løk og hvitløk og stek i noen minutter til løken er blank. Tilsett krydder og stek i ett minutt til. Rør inn poteter, gulrøtter, skylte linser og hakkede tomater. Hell over grønnsaksbuljongen.
Kok opp. Reduser varmen og kok linser og grønnsaker i cirka 30 minutter til de er myke og all væsken er kokt inn. Smak til med salt og pepper og noen dråper sitronsaft. Tilsett koriander eller persille.
woman cooking

Bon appetit!

Varm oljen i en stor kjele, ha i løk og hvitløk og stek i noen minutter til løken er blank. Tilsett krydder og stek i ett minutt til. Rør inn poteter, gulrøtter, skylte linser og hakkede tomater. Hell over grønnsaksbuljongen.
Kok opp. Reduser varmen og kok linser og grønnsaker i cirka 30 minutter til de er myke og all væsken er kokt inn. Smak til med salt og pepper og noen dråper sitronsaft. Tilsett koriander eller persille.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?