Franske pannekaker med bringebær og hvit sjokolade
45 min
11 varer
201
Kristine Ilstad/Det søte liv
Franske pannekaker med bringebær og hvit sjokolade er den perfekte desserten!
Her får du en kjempegod oppskrift på franske pannekaker, også kjent som crêpes.
Pannekakene kan fylles med det du måtte ønske, men her er de fylt med hjemmelaget bringebærmos og pyntet med hvit sjokoladesaus og hakkede pistasjnøtter.
Disse pannekakene er en fryd for både øye og gane! Oppskriften gir cirka 10 pannekaker.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv
Ingredienser
3
porsjoner
Franske pannekaker (crêpes)
- 6 stk egg
- 7 dl helmelk
- 50 g smør, smeltet
- 1 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 3.5 dl hvetemel
Bringebærfyll
- 500 g bringebær
- 4 ss melis
Hvit sjokoladesaus
- 1 dl kremfløte
- 200 g hvit sjokolade
Pynt
- 50 g pistasjnøtter
- 100 g bringebær
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Franske pannekaker (crêpes)
- 6 stk egg
- 7 dl helmelk
- 50 g smør, smeltet
- 1 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 3.5 dl hvetemel
Bringebærfyll
- 500 g bringebær
- 4 ss melis
Hvit sjokoladesaus
- 1 dl kremfløte
- 200 g hvit sjokolade
Pynt
- 50 g pistasjnøtter
- 100 g bringebær
Visp eggene sammen med melk, smeltet smør, sukker og vaniljesukker.
Sikt inn hvetemelet og rør deigen jevn. Press pannekakerøren gjennom en sikt, slik at alle melklumper fjernes.
Stek pannekakene på middels varme. Bruk gjerne en teflonbelagt stekepanne og spray pannen med formfett mellom hver pannekake.
Mos sammen bringebær og melis. Fyll pannekakene med bringebærmosen, rull dem sammen og dander dem på tallerkener.
Varm opp kremfløten og tilsett hakket hvit sjokolade. La den hvite sjokoladen smelte sammen med fløten.
Avkjøl litt og ringle den hvite, smeltede sjokoladen over pannekakene. Dryss over hakkede pistasjnøtter og bringebær.

Bon appetit!
Visp eggene sammen med melk, smeltet smør, sukker og vaniljesukker.
Sikt inn hvetemelet og rør deigen jevn. Press pannekakerøren gjennom en sikt, slik at alle melklumper fjernes.
Stek pannekakene på middels varme. Bruk gjerne en teflonbelagt stekepanne og spray pannen med formfett mellom hver pannekake.
Mos sammen bringebær og melis. Fyll pannekakene med bringebærmosen, rull dem sammen og dander dem på tallerkener.
Varm opp kremfløten og tilsett hakket hvit sjokolade. La den hvite sjokoladen smelte sammen med fløten.
Avkjøl litt og ringle den hvite, smeltede sjokoladen over pannekakene. Dryss over hakkede pistasjnøtter og bringebær.