Til hovedinnhold

Gravet eggeplomme à la Simon Weinberg fra Bokbacka

15 h 30 min
3 varer
36
Gravet eggeplomme à la Simon Weinberg fra Bokbacka

Dette er oppskriften på hjemmegravet eggeplomme. Oppskriten er det Simon Weinberg, kjøkkensjef på Bokbacka, som står bak.
Hvis du ønsker en eggeplomme du kan raspe opp som krydder, er du nødt til å tørke den ferdiggravede eggeplommen i stekeovnen på 50 grader i én til fire timer.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 100 g sukker
  • 100 g salt
  • 4 stk eggeplomme, økologiske

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g sukker
  • 100 g salt
  • 4 stk eggeplomme, økologiske
Bland sukker og salt pluss eventuelle tørkede krydre (som einebær, vaniljefrø, kummin, stjerneanis). Ved bruk av krydder, ta 1/3 av sukker- og saltmiksen og bland med krydrene i en blender. Bland deretter alt sammen.
Dekk bunnen av en skål med sukker- og saltblandingen, og legg forsiktig i eggeplommen uten at de er nær hverandre. Dekk helt med resten av saltmiksen. La stå i kjøleskap i 24 timer.
Skyll forsiktig av eggeplommen og legg på bakepapir i lufttett boks.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sukker og salt pluss eventuelle tørkede krydre (som einebær, vaniljefrø, kummin, stjerneanis). Ved bruk av krydder, ta 1/3 av sukker- og saltmiksen og bland med krydrene i en blender. Bland deretter alt sammen.
Dekk bunnen av en skål med sukker- og saltblandingen, og legg forsiktig i eggeplommen uten at de er nær hverandre. Dekk helt med resten av saltmiksen. La stå i kjøleskap i 24 timer.
Skyll forsiktig av eggeplommen og legg på bakepapir i lufttett boks.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?