Til hovedinnhold

Terte med rotgrønnsaker

1 h 30 min
15 varer
81
Terte med rotgrønnsaker

Er du klar for å ta bakte rotfrukter et steg videre skal du prøve deg på en opp-ned rotfruktterte. Saftige grønnsaker glasert med honning og sitron, på en bunn av sprø butterdeig og med et tynt lag kremost imellom! 

Ingredienser

5
porsjoner
  • 4 stk gulrøtter
  • 1 stk rødbeter
  • 2 stk pastinakk
  • 2 stk persillerot
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 kvaster timian
  • 3 ss olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • 3 ss honning, flytende
  • 1 ss sukker
  • 2 ss sitronsaft
  • 150 g kremost naturell
  • 300 g butterdeig
  • 100 g fetaost

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 4 stk gulrøtter
  • 1 stk rødbeter
  • 2 stk pastinakk
  • 2 stk persillerot
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 kvaster timian
  • 3 ss olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • 3 ss honning, flytende
  • 1 ss sukker
  • 2 ss sitronsaft
  • 150 g kremost naturell
  • 300 g butterdeig
  • 100 g fetaost
Varm ovnen til 210 grader. Rens og skjær gulrøtter, rødbeter, pastinakk og persillerøtter i cirka 1,5 centimeter tykke skiver. Skjær løken og knus hvitløken med bredsiden av en kniv. Bland grønnsakene sammen med hvitløk, timian, olivenolje, salt og pepper. Spre grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir og stek grønnsakene midt i ovnen til de er møre, cirka 40 minutter. Vend på grønnsakene et par ganger underveis i stekingen. Bruk en paiform (cirka 26 centimeter i diameter) og dekk bunnen med bakepapir. Bland honning, sukker og sitronsaft i en liten kasserolle. Kok opp og la blandingen koke til den er gyllen og tykk som sirup, cirka 5 min. Sving på kasserollen underveis og pass på at «karamellen» ikke blir brent. Hell karamellen over i formen - prøv og fordel den noenlunde jevnt utover. Legg på grønnsakene tett i tett i et lag, press de godt sammen. Smør eller fordel kremosten over grønnsakene.
Kjevle butterdeigen ut til en leiv som er stor nok til å dekke grønnsakene. Prikk leiven med en gaffel og skjær den litt til hvis nødvendig. Legg butterdeigen over grønnsakene som et lokk. Dytt gjerne kantene litt ned i formen slik at grønnsakene er «pakket» inn. Stek terten midt i ovnen ved 210 grader i cirka 30 minutter, eller til butterdeigen er gyllen og stekt. La terten få avkjøle seg i cirka 10 minutter i formen før du vender den over på et fat. Fjern papiret og dryss over smuldret fetaost før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 210 grader. Rens og skjær gulrøtter, rødbeter, pastinakk og persillerøtter i cirka 1,5 centimeter tykke skiver. Skjær løken og knus hvitløken med bredsiden av en kniv. Bland grønnsakene sammen med hvitløk, timian, olivenolje, salt og pepper. Spre grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir og stek grønnsakene midt i ovnen til de er møre, cirka 40 minutter. Vend på grønnsakene et par ganger underveis i stekingen. Bruk en paiform (cirka 26 centimeter i diameter) og dekk bunnen med bakepapir. Bland honning, sukker og sitronsaft i en liten kasserolle. Kok opp og la blandingen koke til den er gyllen og tykk som sirup, cirka 5 min. Sving på kasserollen underveis og pass på at «karamellen» ikke blir brent. Hell karamellen over i formen - prøv og fordel den noenlunde jevnt utover. Legg på grønnsakene tett i tett i et lag, press de godt sammen. Smør eller fordel kremosten over grønnsakene.
Kjevle butterdeigen ut til en leiv som er stor nok til å dekke grønnsakene. Prikk leiven med en gaffel og skjær den litt til hvis nødvendig. Legg butterdeigen over grønnsakene som et lokk. Dytt gjerne kantene litt ned i formen slik at grønnsakene er «pakket» inn. Stek terten midt i ovnen ved 210 grader i cirka 30 minutter, eller til butterdeigen er gyllen og stekt. La terten få avkjøle seg i cirka 10 minutter i formen før du vender den over på et fat. Fjern papiret og dryss over smuldret fetaost før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?