Til hovedinnhold

Muffins med blåbær og banan

45 min
10 varer
626
Muffins med blåbær og banan

Muffins med blåbær og banan er veldig gode hverdagsmuffins. Jeg liker både smakskombinasjonen og den myke, mettende konsistensen på disse muffinsene veldig godt. Og best av alt: De er kjemperaske å lage! Et lett dryss med havregryn på toppen av muffinsene ser stilig ut og gjør seg veldig godt smaksmessig. Du får 12-15 deilige muffins av denne oppskriften, avhengig av hvor store du lager dem.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2.5 dl sukker
  • 1 stk egg, stort
  • 1.5 dl melk
  • 2 stykker banan, godt modne
  • 1.25 dl matolje, nøytral smak
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 150 g blåbær, store

Pynt

  • 50 g blåbær, store
  • 2 ss store havregryn

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2.5 dl sukker
  • 1 stk egg, stort
  • 1.5 dl melk
  • 2 stykker banan, godt modne
  • 1.25 dl matolje, nøytral smak
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 150 g blåbær, store

Pynt

  • 50 g blåbær, store
  • 2 ss store havregryn
Bland mel, bakepulver og sukker i en bolle.
Bland 150 g blåbær i det tørre. Dette forhindrer at blåbærene synker til bunns i muffinsene under stekingen.
I en annen bolle pisker du lett sammen egget med melken, olje og vaniljeessens. Bland i moste bananer. Bruk gjerne stavmikser når du moser bananene.
Ha så det våte i det tørre. Rør deigen forsiktig sammen. Det er om å gjøre å ikke røre mer enn nødvendig og uten å knuse blåbærene. Rør bare nok til at deigen er blandet sammen og klumpfri.
Sett papirformer i muffinsbrett. Dette er lurt for at muffinsene skal holde fin fasong under stekingen med mindre du bruker stive muffinskopper.
Fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Fordel noen blåbær på toppen av hver muffins og dryss til slutt over store havregryn.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 minutter for muffins av vanlig størrelse og 25-30 minutter hvis du bruker store muffinsformer. Muffinsene skal være gjennomstekte i midten og gylne på overflaten. Sjekk med en kakenål.
Serveres varme eller avkjølte.
woman cooking

Bon appetit!

Bland mel, bakepulver og sukker i en bolle.
Bland 150 g blåbær i det tørre. Dette forhindrer at blåbærene synker til bunns i muffinsene under stekingen.
I en annen bolle pisker du lett sammen egget med melken, olje og vaniljeessens. Bland i moste bananer. Bruk gjerne stavmikser når du moser bananene.
Ha så det våte i det tørre. Rør deigen forsiktig sammen. Det er om å gjøre å ikke røre mer enn nødvendig og uten å knuse blåbærene. Rør bare nok til at deigen er blandet sammen og klumpfri.
Sett papirformer i muffinsbrett. Dette er lurt for at muffinsene skal holde fin fasong under stekingen med mindre du bruker stive muffinskopper.
Fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Fordel noen blåbær på toppen av hver muffins og dryss til slutt over store havregryn.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 minutter for muffins av vanlig størrelse og 25-30 minutter hvis du bruker store muffinsformer. Muffinsene skal være gjennomstekte i midten og gylne på overflaten. Sjekk med en kakenål.
Serveres varme eller avkjølte.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?