Til hovedinnhold

Breiflabb med byggryn og nøttesmør

1 h
11 varer
129
Breiflabb med byggryn og nøttesmør

Denne oppskriften på breiflabb med byggrynsgrøt, jordskokk og nøttesmør er det Ørjan Johannessen som står bak. Han vant Bocuse d'Or i 2015 og jobber ved Bekkjarvik gjestgiveri på Selbjørn i Austevoll.

Retten fungerer like fint med brosme, lange, torsk, steinbit, sei eller lyr.

Ingredienser

3
porsjoner
  • 600 g breiflabb
  • salt
  • pepper
  • 2 ss smør

Byggrynsgrøt

  • 300 g byggryn, kokt
  • 2 dl kyllingbuljong
  • 50 g smør
  • 100 g parmesan
  • sitronsaft
  • salt
  • pepper

Jordskokk

  • 4 stykker jordskokk
  • 2 ss smør
  • 2 ss olje

Nøttesmør med balsamico

  • 100 g smør
  • 1 ss balsamico, sirup, ikke vanlig balsamicoeddik

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g breiflabb
  • salt
  • pepper
  • 2 ss smør

Byggrynsgrøt

  • 300 g byggryn, kokt
  • 2 dl kyllingbuljong
  • 50 g smør
  • 100 g parmesan
  • sitronsaft
  • salt
  • pepper

Jordskokk

  • 4 stykker jordskokk
  • 2 ss smør
  • 2 ss olje

Nøttesmør med balsamico

  • 100 g smør
  • 1 ss balsamico, sirup, ikke vanlig balsamicoeddik

Fisken

Brun breiflabbstykket godt på alle sider i varm panne med olje. Ha i smøret og øs olje og smør over fisken i 1-2 minutter. Sørg for at smøret alltid bobler og ikke blir svidd.
Etterstek fisken i ovn på 180 grader i 6-7 minutter

Byggrynsgrøt

Kok byggrynene møre. Det er ikke nødvendig å bløtlegge dem først. Sil av vannet og kok opp med kyllingbuljong og rør inn smør og revet parmesan. Smak til med sitron, salt og pepper.

Jordskokk

Vask og skrubb jordskokkene og del de i fire. Ha bitene i ildfast form med smør og olje, og ha på salt og pepper.
Bakes på 190 grader i 30 minutter, til de er møre med sprøtt skall. Serveres med tynne skiver av jordskokk stekt i olje på middels varme til de er gylne.

Nøttesmør

Kok smøret til det er lysebrunt. Temperer smøret i et par minutter og tilsett sirup. Kjørvel, skogsyre og revet parmesan passer fint til.
woman cooking

Bon appetit!

Fisken

Brun breiflabbstykket godt på alle sider i varm panne med olje. Ha i smøret og øs olje og smør over fisken i 1-2 minutter. Sørg for at smøret alltid bobler og ikke blir svidd.
Etterstek fisken i ovn på 180 grader i 6-7 minutter

Byggrynsgrøt

Kok byggrynene møre. Det er ikke nødvendig å bløtlegge dem først. Sil av vannet og kok opp med kyllingbuljong og rør inn smør og revet parmesan. Smak til med sitron, salt og pepper.

Jordskokk

Vask og skrubb jordskokkene og del de i fire. Ha bitene i ildfast form med smør og olje, og ha på salt og pepper.
Bakes på 190 grader i 30 minutter, til de er møre med sprøtt skall. Serveres med tynne skiver av jordskokk stekt i olje på middels varme til de er gylne.

Nøttesmør

Kok smøret til det er lysebrunt. Temperer smøret i et par minutter og tilsett sirup. Kjørvel, skogsyre og revet parmesan passer fint til.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?