Til hovedinnhold

Det søte livs panna cotta med hvit sjokolade

5 h
7 varer
622
Det søte livs panna cotta med hvit sjokolade

Det søte livs panna cotta med hvit sjokolade er lett å lage og fantastisk godt!

Panna cotta betyr «kokt fløte» på italiensk, og er en elsket dessert. Den egner seg også utmerket til å lage klar dagen før servering.

Panna cotta kan varieres på ulike måter. Smaken av rørte bringebær, vanilje, fløte og hvit sjokolade harmonerer perfekt i denne deilige utgaven.

Oppskriften gir 4-6 porsjoner, avhengig av hvor store du lager dem.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

4
porsjoner

Panna cotta

  • 5 dl kremfløte
  • 1 stk vaniljestang
  • 3 stykker gelatinplater
  • 150 g hvit sjokolade

Bringebærsaus

  • 5 dl bringebær
  • 1 dl melis
  • 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Panna cotta

  • 5 dl kremfløte
  • 1 stk vaniljestang
  • 3 stykker gelatinplater
  • 150 g hvit sjokolade

Bringebærsaus

  • 5 dl bringebær
  • 1 dl melis
  • 2 ts vaniljesukker
Ha fløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen i fløten og gi blandingen et oppkok.
Ta kjelen av platen og la vaniljefløten trekke i 10 minutter. Bløtlegg i mellomtiden gelatinplatene i kaldt vann.
Fjern vaniljestangen fra vaniljefløten og varm den opp på nytt igjen til den såvidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme vaniljefløten. Del den hvite sjokoladen opp i biter og ha også sjokoladebitene i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet helt.
Avjøl blandingen litt før du fordeler den i serveringsskåler. Sett dessertskålene i kjøleskapet i minst 5 timer, og gjerne over natten, så panna cottaen stivner.
Ha bringebær i en skål og mos dem med en gaffel. Smak til de moste bærene med melis og vaniljesukker. Fordel de rørte bærene oppå panna cottaen.
Ha bringebær i en skål og mos dem med en gaffel. Smak til de moste bærene med melis og vaniljesukker. Fordel de rørte bærene oppå panna cottaen.
woman cooking

Bon appetit!

Ha fløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen i fløten og gi blandingen et oppkok.
Ta kjelen av platen og la vaniljefløten trekke i 10 minutter. Bløtlegg i mellomtiden gelatinplatene i kaldt vann.
Fjern vaniljestangen fra vaniljefløten og varm den opp på nytt igjen til den såvidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme vaniljefløten. Del den hvite sjokoladen opp i biter og ha også sjokoladebitene i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet helt.
Avjøl blandingen litt før du fordeler den i serveringsskåler. Sett dessertskålene i kjøleskapet i minst 5 timer, og gjerne over natten, så panna cottaen stivner.
Ha bringebær i en skål og mos dem med en gaffel. Smak til de moste bærene med melis og vaniljesukker. Fordel de rørte bærene oppå panna cottaen.
Ha bringebær i en skål og mos dem med en gaffel. Smak til de moste bærene med melis og vaniljesukker. Fordel de rørte bærene oppå panna cottaen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?