Til hovedinnhold

Hurtigsyltede grønnsaker

1 h
13 varer
53
Hurtigsyltede grønnsaker

OBS: Tidsberegningen er ekskludert avkjølingstid.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 bunt reddik
  • 4 stk neper
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk løk
  • 1 stk grønn chili
  • 0.5 ts spisskummen, hel
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1 ts sort pepper
  • koriander, fersk, hakket

Syltelake

  • 4 dl vann
  • 2.5 dl eplecidereddik, eller hvitvinseddik
  • 2 dl sukker
  • 1 ss salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 bunt reddik
  • 4 stk neper
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk løk
  • 1 stk grønn chili
  • 0.5 ts spisskummen, hel
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1 ts sort pepper
  • koriander, fersk, hakket

Syltelake

  • 4 dl vann
  • 2.5 dl eplecidereddik, eller hvitvinseddik
  • 2 dl sukker
  • 1 ss salt
Bland alle ingrediensene til syltelaken i en kasserolle. Kok opp og rør til alt sukkeret er oppløst.
Vask, rens og skjær alle grønnsakene i tynne skiver (en mandolin er det perfekte redskapet til den jobben). Finsnitt chilien. Fordel grønnsaker, chili, spisskummen, sennepsfrø og pepper i små sylteglass (kan lage et stort glass hvis du heller ønsker det). Fyll opp med varm syltelake og sett på tette lokk. La stå til avkjøling i romtemperatur. Grønnsakene kan spises straks de er avkjølt. Oppbevares kjølig. Dryss over koriander før severing.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alle ingrediensene til syltelaken i en kasserolle. Kok opp og rør til alt sukkeret er oppløst.
Vask, rens og skjær alle grønnsakene i tynne skiver (en mandolin er det perfekte redskapet til den jobben). Finsnitt chilien. Fordel grønnsaker, chili, spisskummen, sennepsfrø og pepper i små sylteglass (kan lage et stort glass hvis du heller ønsker det). Fyll opp med varm syltelake og sett på tette lokk. La stå til avkjøling i romtemperatur. Grønnsakene kan spises straks de er avkjølt. Oppbevares kjølig. Dryss over koriander før severing.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?