Til hovedinnhold

Sjokoladekake med bjørnebær

2 h
10 varer
289
Sjokoladekake med bjørnebær

Sjokoladekake med bjørnebær er en mørk konfektkake, som får en litt friskere smak enn tradisjonelle konfektkaker på grunn av bjørnebærene. Sjokolade og bjørnebær er en fantastisk god smakskombinasjon!

Kaken blir fuktig og mektig, og det er nettopp slik den skal være. Server kaken i smale stykker, og gjerne med vaniljeis som tilbehør.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Sjokoladekake

  • 200 g smør
  • 100 g mørk kokesjokolade, 70 % kakaoinnhold
  • 3 stk egg
  • 375 g sukker
  • 30 g kakaopulver
  • 200 g hvetemel
  • 200 g bjørnebær, friske eller frosne

Glasur

  • 0.5 dl matfløte
  • 150 g kokesjokolade

Pynt

  • 200 g bjørnebær, friske
  • 2 ss melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokoladekake

  • 200 g smør
  • 100 g mørk kokesjokolade, 70 % kakaoinnhold
  • 3 stk egg
  • 375 g sukker
  • 30 g kakaopulver
  • 200 g hvetemel
  • 200 g bjørnebær, friske eller frosne

Glasur

  • 0.5 dl matfløte
  • 150 g kokesjokolade

Pynt

  • 200 g bjørnebær, friske
  • 2 ss melis
Sett ovnen på 175 grader.
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Visp egg og sukker raskt sammen, ikke pisk eggedosis. Vend i sjokoladesmøret.
Sikt kakaopulver og hvetemel sammen og bland inn i deigen, som skal bli nokså tykk i konsistensen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Legg bjørnebærene oppå deigen og trykk dem litt ned i deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i cirka 35-40 minutter. Kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald, gjerne i kjøleskapet over natten. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Varm fløten til glasuren i en kjele, tilsett opphakket kokesjokolade og la sjokoladen smelte.
Rør glasuren jevn og smør den over kaken i et tynt lag. Pynt med bjørnebær og melisdryss.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 175 grader.
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Visp egg og sukker raskt sammen, ikke pisk eggedosis. Vend i sjokoladesmøret.
Sikt kakaopulver og hvetemel sammen og bland inn i deigen, som skal bli nokså tykk i konsistensen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Legg bjørnebærene oppå deigen og trykk dem litt ned i deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i cirka 35-40 minutter. Kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald, gjerne i kjøleskapet over natten. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Varm fløten til glasuren i en kjele, tilsett opphakket kokesjokolade og la sjokoladen smelte.
Rør glasuren jevn og smør den over kaken i et tynt lag. Pynt med bjørnebær og melisdryss.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?