Til hovedinnhold

Pizza med pesto og squash

2 h 30 min
15 varer
113
Pizza med pesto og squash
Ourkitchenstories

Denne oppskriften på pizza med pesto og squash er av Ourkitchenstories.no. Pizza er alltid digg, men noen ganger er det verdt å teste en ny variant. Denne er med grønn pesto, squash, cherrytomater og pinjekjerner for ekstra crunch.

Ingredienser

1
porsjoner

Pizzadeig

  • 400 g hvetemel, helst tipo 00
  • 1 ts gjær
  • 1 klype salt
  • 2 ss olivenolje
  • 2.5 dl vann

Pesto

  • 2 potte basilikum, eller en stor
  • 40 g pinjekjerner
  • 80 g parmesan
  • 1 dl olivenolje
  • 3 fedd hvitløk
  • sitronsaft
  • salt
  • pepper

Topping

  • 1 stk squash
  • 200 g cherrytomater
  • 1 stk mozzarella
  • 160 g parmesan
  • havsalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Pizzadeig

  • 400 g hvetemel, helst tipo 00
  • 1 ts gjær
  • 1 klype salt
  • 2 ss olivenolje
  • 2.5 dl vann

Pesto

  • 2 potte basilikum, eller en stor
  • 40 g pinjekjerner
  • 80 g parmesan
  • 1 dl olivenolje
  • 3 fedd hvitløk
  • sitronsaft
  • salt
  • pepper

Topping

  • 1 stk squash
  • 200 g cherrytomater
  • 1 stk mozzarella
  • 160 g parmesan
  • havsalt

Pizzadeig

Bland mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett lunkent vann og olje og elt godt i cirka 10 minutter. Hev til dobbelt størrelse.

Pesto

Bland basilikum, pinjekjerner, revet parmesan og finhakket hvitløk i en food processor. Spe på med olje. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Pizza

Sett ovnen på høyeste temperatur, gjerne med en pizzastein. Legg mozzarellaen på kjøkkenbenken slik at den blir romtemperert. Skjær squash i tynne skiver og stek deretter squashskivene i en grillpanne eller en vanlig stekepanne. Del tomatene i tre.
Kjevle ut til to tynne pizzaer og smør på et tynt lag med pesto. Strø over med revet parmesan. Topp pizzaen med squash og tomater. Stek pizzaen til den er sprø og gyllen.
Del mozzarellaen i mindre biter, og legg de på pizzaen i det den kommer ut av ovnen. Serveres med havsalt og ekstra pesto.
woman cooking

Bon appetit!

Pizzadeig

Bland mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett lunkent vann og olje og elt godt i cirka 10 minutter. Hev til dobbelt størrelse.

Pesto

Bland basilikum, pinjekjerner, revet parmesan og finhakket hvitløk i en food processor. Spe på med olje. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Pizza

Sett ovnen på høyeste temperatur, gjerne med en pizzastein. Legg mozzarellaen på kjøkkenbenken slik at den blir romtemperert. Skjær squash i tynne skiver og stek deretter squashskivene i en grillpanne eller en vanlig stekepanne. Del tomatene i tre.
Kjevle ut til to tynne pizzaer og smør på et tynt lag med pesto. Strø over med revet parmesan. Topp pizzaen med squash og tomater. Stek pizzaen til den er sprø og gyllen.
Del mozzarellaen i mindre biter, og legg de på pizzaen i det den kommer ut av ovnen. Serveres med havsalt og ekstra pesto.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?