Til hovedinnhold

Kremet fiskesuppe

45 min
18 varer
2.0k
Kremet fiskesuppe

En kremet fiskesuppe på fløte og hvitvin med fisk, blåskjell og deilige grønnsaker. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g fisk, filet, etter ønske
  • 1 stk fennikel, liten
  • 2 stk gulrøtter
  • 0.5 stk purreløk
  • 0.25 stk sellerirot
  • 1 kg blåskjell, levende
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 stk sjalottløk, eller 1 liten løk, finhakket
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 6 dl fiskekraft
  • 3 dl matfløte
  • 30 g smør
  • 30 g mel
  • friske urter, gressløk, estragon, persille og dill - hakke
  • salt og kvernet pepper
  • kajennepepper
  • 0.5 stk sitron
  • 3 ss olivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g fisk, filet, etter ønske
  • 1 stk fennikel, liten
  • 2 stk gulrøtter
  • 0.5 stk purreløk
  • 0.25 stk sellerirot
  • 1 kg blåskjell, levende
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 stk sjalottløk, eller 1 liten løk, finhakket
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 6 dl fiskekraft
  • 3 dl matfløte
  • 30 g smør
  • 30 g mel
  • friske urter, gressløk, estragon, persille og dill - hakke
  • salt og kvernet pepper
  • kajennepepper
  • 0.5 stk sitron
  • 3 ss olivenolje
Kutt fisken i store terninger. Rens og skjær grønnsakene i jevne staver, strimler eller små terninger.
Vask skjellene i kaldt rennende vann. Fjern ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg når du «kakker» på dem.
Fres hvitløk og sjalottløk i en kjele med olivenolje. La det syde under omrøring til løken blir myk uten å få farge. Ha i skjellene og tilsett vinen. Legg på lokk og la det koke til skjellene har åpnet seg. Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg. Sil kraften over i en ny kjele og plukk skjellmaten ut av skjellene - spar eventuelt noen hele til pynt.
Tilsett fiskekraft og fløte og la det få et skikkelig oppkok. Bland sammen smør og mel til en jevn blanding. Visp smør- og meljevningen inn i suppen litt etter litt. La suppen småkoke i 5 minutter og smak til med salt, pepper, en klype kajennepepper og sitronsaft. Kjør gjerne suppen med en stavmikser.
Varm en kasserolle og fres grønnsakene raskt i litt smør eller olje. Tilsett en skvett vann og en klype salt. Kok/damp grønnsakene knapt møre til vannet har fordampet.
Legg fisken og grønnsakene over i suppen og la det trekke noen få minutter. Tilsett blåskjell og urter og server suppen med godt brød.
woman cooking

Bon appetit!

Kutt fisken i store terninger. Rens og skjær grønnsakene i jevne staver, strimler eller små terninger.
Vask skjellene i kaldt rennende vann. Fjern ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg når du «kakker» på dem.
Fres hvitløk og sjalottløk i en kjele med olivenolje. La det syde under omrøring til løken blir myk uten å få farge. Ha i skjellene og tilsett vinen. Legg på lokk og la det koke til skjellene har åpnet seg. Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg. Sil kraften over i en ny kjele og plukk skjellmaten ut av skjellene - spar eventuelt noen hele til pynt.
Tilsett fiskekraft og fløte og la det få et skikkelig oppkok. Bland sammen smør og mel til en jevn blanding. Visp smør- og meljevningen inn i suppen litt etter litt. La suppen småkoke i 5 minutter og smak til med salt, pepper, en klype kajennepepper og sitronsaft. Kjør gjerne suppen med en stavmikser.
Varm en kasserolle og fres grønnsakene raskt i litt smør eller olje. Tilsett en skvett vann og en klype salt. Kok/damp grønnsakene knapt møre til vannet har fordampet.
Legg fisken og grønnsakene over i suppen og la det trekke noen få minutter. Tilsett blåskjell og urter og server suppen med godt brød.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?