Til hovedinnhold

Røkte reker med hvitløk- og chilimajones

45 min
9 varer
217
Røkte reker med hvitløk- og chilimajones

Ferske reker er alltid godt! Disse skal røkes for en ekstra god tvist. Sammen med hvitløk- og chilimajones blir dette en deilig smaksbombe!

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 kg reker
  • 4 ss røykspon

Hvitløk- og chilimajones

  • 2 fedd hvitløk
  • 0.25 ts salt
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 dl rapsolje, eller druekjerneolje
  • 1 dl olivenolje, kaldpresset
  • salt
  • sitronsaft
  • chilipaste, eller sterk chilisaus

Slik gjør du:

  • 1 kg reker
  • 4 ss røykspon

Hvitløk- og chilimajones

  • 2 fedd hvitløk
  • 0.25 ts salt
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 dl rapsolje, eller druekjerneolje
  • 1 dl olivenolje, kaldpresset
  • salt
  • sitronsaft
  • chilipaste, eller sterk chilisaus
Bruk gjerne en liten kulegrill. Legg rekene utover i en form som passer på grillen. Varm røyksponet i en liten kjele. Tenn på sponet slik at det brenner godt. Sett kjelen med røyksponet på grillen og legg lokket på grillen. Røyk rekene i cirka 20 minutter. Når de er gylne og lune er de klare og bør spises med det samme.
Mos sammen hvitløk og en klype salt med en gaffel. Hvitløken skal bli som en puré.
Visp sammen eggeplommer og hvitløkmosen i en stål- eller glassbolle.
Tilsett oljen litt etter litt mens du hele tiden visper energisk. Smak til med sitronsaft, chilisaus og mer salt om nødvendig.
Tilsett litt finhakket gressløk om du vil.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk gjerne en liten kulegrill. Legg rekene utover i en form som passer på grillen. Varm røyksponet i en liten kjele. Tenn på sponet slik at det brenner godt. Sett kjelen med røyksponet på grillen og legg lokket på grillen. Røyk rekene i cirka 20 minutter. Når de er gylne og lune er de klare og bør spises med det samme.
Mos sammen hvitløk og en klype salt med en gaffel. Hvitløken skal bli som en puré.
Visp sammen eggeplommer og hvitløkmosen i en stål- eller glassbolle.
Tilsett oljen litt etter litt mens du hele tiden visper energisk. Smak til med sitronsaft, chilisaus og mer salt om nødvendig.
Tilsett litt finhakket gressløk om du vil.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?