Til hovedinnhold

Hvitvinsdampede blåskjell

15 min
7 varer
368
Hvitvinsdampede blåskjell

Blåskjell er skikkelig godt og enkelt å lage. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 kg blåskjell
  • 2 stk sjalottløk, eller 1 liten løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 2.5 dl hvitvin, tørr
  • 0.5 dl bladpersille, hakket
  • brød, til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 kg blåskjell
  • 2 stk sjalottløk, eller 1 liten løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 2.5 dl hvitvin, tørr
  • 0.5 dl bladpersille, hakket
  • brød, til servering
Vask blåskjellene godt i rennende, kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem.
Finhakk løk og hvitløk. Varm olivenoljen i en romslig kjele. Tilsett løken og hvitløken. La det frese et par minutter under omrøring til løken blir blank og myk, uten at den får farge.
Tilsett blåskjell og hvitvin. Legg på lokk og damp til skjellene har åpnet seg.
Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg. Fordel blåskjell og kraften i dype tallerkener. Dryss over hakket persille og server blåskjellene med godt brød.

Tips

Urter som gressløk og dill kan også drysses over blåskjellene før servering. Eventuelt kan du tilsett en kvast frisk timian sammen med blåskjellene når du damper dem.
woman cooking

Bon appetit!

Vask blåskjellene godt i rennende, kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem.
Finhakk løk og hvitløk. Varm olivenoljen i en romslig kjele. Tilsett løken og hvitløken. La det frese et par minutter under omrøring til løken blir blank og myk, uten at den får farge.
Tilsett blåskjell og hvitvin. Legg på lokk og damp til skjellene har åpnet seg.
Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg. Fordel blåskjell og kraften i dype tallerkener. Dryss over hakket persille og server blåskjellene med godt brød.

Tips

Urter som gressløk og dill kan også drysses over blåskjellene før servering. Eventuelt kan du tilsett en kvast frisk timian sammen med blåskjellene når du damper dem.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?