Til hovedinnhold

Grillet laksekotelett med asparges og sitrondressing

30 min
9 varer
230
Grillet laksekotelett med asparges og sitrondressing

Laks er kjempegodt på grillen. Her får du den servert med sprø asparges og en frisk sitrondressing. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 bunter asparges, grønne
  • 4 stk laks, koteletter, cirka 200 g per
  • olivenolje

Sitrondressing

  • 1 stk sitron
  • 1 stk sjalottløk
  • 0.5 fedd hvitløk
  • 1.5 dl olivenolje
  • 3 ss persille, fersk, hakket
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 bunter asparges, grønne
  • 4 stk laks, koteletter, cirka 200 g per
  • olivenolje

Sitrondressing

  • 1 stk sitron
  • 1 stk sjalottløk
  • 0.5 fedd hvitløk
  • 1.5 dl olivenolje
  • 3 ss persille, fersk, hakket
  • salt
  • pepper
Vask sitronen godt under varmt vann og riv skallet fint. Skjær av skallet på sitronen og skjær ut hinnefrie båter/sitronfileter. Skjær sitronfiletene i små biter og fjern eventuelle steiner. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Bland sammen sitronskall, sitron, sjalottløk, hvitløk og olje. Smak til med en klype salt og litt kvernet pepper. Rør inn persillen rett før servering.
Skjær av den nederste trevlete delen på aspargesen (rundt 3-4 centimeter). Gni aspargesen inn med litt olje og grill den over høy varme til den er knapt mør, cirka 1-3 minutter avhengig av tykkelsen på aspargesen. Krydre lett med salt og pepper.
Pensle laksekotelettene med litt olje på begge sider og krydre med salt og kvernet pepper. Grill laksen over høy varme, cirka 1-2 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på koteletten. Husk at laksen skal ha en «rosa» kjerne.
Server laksen med grillede asparges og sitrondressing. Som ekstra tilbehør er kokte nypoteter helt supert, og kanskje en rømmeklatt.
woman cooking

Bon appetit!

Vask sitronen godt under varmt vann og riv skallet fint. Skjær av skallet på sitronen og skjær ut hinnefrie båter/sitronfileter. Skjær sitronfiletene i små biter og fjern eventuelle steiner. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Bland sammen sitronskall, sitron, sjalottløk, hvitløk og olje. Smak til med en klype salt og litt kvernet pepper. Rør inn persillen rett før servering.
Skjær av den nederste trevlete delen på aspargesen (rundt 3-4 centimeter). Gni aspargesen inn med litt olje og grill den over høy varme til den er knapt mør, cirka 1-3 minutter avhengig av tykkelsen på aspargesen. Krydre lett med salt og pepper.
Pensle laksekotelettene med litt olje på begge sider og krydre med salt og kvernet pepper. Grill laksen over høy varme, cirka 1-2 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på koteletten. Husk at laksen skal ha en «rosa» kjerne.
Server laksen med grillede asparges og sitrondressing. Som ekstra tilbehør er kokte nypoteter helt supert, og kanskje en rømmeklatt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?