Til hovedinnhold

Oreo-rullekake

1 h
11 varer
1.6k
Oreo-rullekake
Kristine Ilstad - Det søte liv

Oreo-rullekake er en fantastisk deilig rullekake med sjokolade, kaffe og et nydelig kremfyll laget med knuste Oreokjeks.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Rullekakebunn

  • 3 stk egg
  • 150 g sukker
  • 2 ts kaffe, sterk, kald
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 30 g kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 90 g hvetemel

Dryss

  • 0.5 dl sukker

Fyll

  • 2.5 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 15 stk Oreo-kjeks

Glasur

  • 1 dl kremfløte
  • 250 g kokesjokolade

Pynt

  • 5 stk Oreo-kjeks

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Rullekakebunn

  • 3 stk egg
  • 150 g sukker
  • 2 ts kaffe, sterk, kald
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 30 g kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 90 g hvetemel

Dryss

  • 0.5 dl sukker

Fyll

  • 2.5 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 15 stk Oreo-kjeks

Glasur

  • 1 dl kremfløte
  • 250 g kokesjokolade

Pynt

  • 5 stk Oreo-kjeks
Varm opp ovnen til 175 grader.
Pisk egg og sukker til skikkelig tykk eggedosis. Vend i kald, sterk kaffe og vaniljeekstrakt. Sikt sammen kakaopulver, bakepulver og hvetemel og bland dette forsiktig inn i deigen.
Bre deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen i ca. 10-12 minutter, til kakebunnen er gjennomstekt.
Dryss sukker på et kjøkkenhåndkle. Hvelv den stekte kakebunnen over på det sukkerdryssede kjøkkenhåndkleet straks den tas ut av ovnen. Dra forsiktig bakepapiret av kaken og legg den varme langpannen over kaken slik at den holder seg myk under avkjølingen.
Pisk kremfløten til stiv krem sammen med melis og vaniljeekstrakt. Knus Oreokjeksene og vend smulene inn i kremen. Bre Oreokremen over kakebunnen i et jevnt lag og rull kaken sammen fra langsiden. Renskjær kantene og flytt rullekaken over på en rist.
Pisk kremfløten til stiv krem sammen med melis og vaniljeekstrakt. Knus Oreokjeksene og vend smulene inn i kremen. Bre Oreokremen over kakebunnen i et jevnt lag og rull kaken sammen fra langsiden. Renskjær kantene og flytt rullekaken over på en rist.
Varm opp kremfløten til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokolade i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn. Smør sjokoladeglasuren over rullekaken. Knus Oreokjeks og dryss over kaken mens sjokoladeglasuren fortsatt er bløt.
Varm opp kremfløten til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokolade i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn. Smør sjokoladeglasuren over rullekaken. Knus Oreokjeks og dryss over kaken mens sjokoladeglasuren fortsatt er bløt.
Flytt kaken over på et kakefat og sett fatet i kjøleskapet frem til kaken skal serveres.
Flytt kaken over på et kakefat og sett fatet i kjøleskapet frem til kaken skal serveres.
woman cooking

Bon appetit!

Varm opp ovnen til 175 grader.
Pisk egg og sukker til skikkelig tykk eggedosis. Vend i kald, sterk kaffe og vaniljeekstrakt. Sikt sammen kakaopulver, bakepulver og hvetemel og bland dette forsiktig inn i deigen.
Bre deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen i ca. 10-12 minutter, til kakebunnen er gjennomstekt.
Dryss sukker på et kjøkkenhåndkle. Hvelv den stekte kakebunnen over på det sukkerdryssede kjøkkenhåndkleet straks den tas ut av ovnen. Dra forsiktig bakepapiret av kaken og legg den varme langpannen over kaken slik at den holder seg myk under avkjølingen.
Pisk kremfløten til stiv krem sammen med melis og vaniljeekstrakt. Knus Oreokjeksene og vend smulene inn i kremen. Bre Oreokremen over kakebunnen i et jevnt lag og rull kaken sammen fra langsiden. Renskjær kantene og flytt rullekaken over på en rist.
Pisk kremfløten til stiv krem sammen med melis og vaniljeekstrakt. Knus Oreokjeksene og vend smulene inn i kremen. Bre Oreokremen over kakebunnen i et jevnt lag og rull kaken sammen fra langsiden. Renskjær kantene og flytt rullekaken over på en rist.
Varm opp kremfløten til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokolade i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn. Smør sjokoladeglasuren over rullekaken. Knus Oreokjeks og dryss over kaken mens sjokoladeglasuren fortsatt er bløt.
Varm opp kremfløten til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokolade i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn. Smør sjokoladeglasuren over rullekaken. Knus Oreokjeks og dryss over kaken mens sjokoladeglasuren fortsatt er bløt.
Flytt kaken over på et kakefat og sett fatet i kjøleskapet frem til kaken skal serveres.
Flytt kaken over på et kakefat og sett fatet i kjøleskapet frem til kaken skal serveres.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?