Til hovedinnhold

Enkel coleslaw

1 h
11 varer
421
Enkel coleslaw

En enkel coleslaw er deilig tilbehør til grillmat, men passer også som en av flere brunchretter. Dryss over finsnittet eple, rødløk eller vårløk før servering. Bland gjerne 1-2 ss hakket sylteagurk eller syltet jalapeños i dressingen hvis du ønsker det.

Ingredienser

5
porsjoner
  • 2 stykker sommerkål, mellomstore (evt. 1 mellomstort kålhode)
  • 0.25 stk rødkål, kan sløyfes
  • 2 stykker gulrøtter
  • 1.5 ss salt
  • 3 ss sukker

Dressing

  • 1 dl majones
  • 1 dl gresk yoghurt, tykk, naturell
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss sukker
  • 1 ss dijonsennep, evt. amerikansk sennep
  • salt
  • pepper
  • 1 dl bladpersille, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker sommerkål, mellomstore (evt. 1 mellomstort kålhode)
  • 0.25 stk rødkål, kan sløyfes
  • 2 stykker gulrøtter
  • 1.5 ss salt
  • 3 ss sukker

Dressing

  • 1 dl majones
  • 1 dl gresk yoghurt, tykk, naturell
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss sukker
  • 1 ss dijonsennep, evt. amerikansk sennep
  • salt
  • pepper
  • 1 dl bladpersille, hakket
Rens og skjær kålen i tynne skiver. Riv eller skjær gulroten i tynne strimler.
Bland kål, gulrot, 1,5 ss salt og 3 ss sukker godt sammen i en passende bolle. La det stå til marinering i cirka 15 minutter.
Skyll grønnsakene godt i kaldt vann og klem ut alt vannet. Bruk gjerne en salatslynge, eller tørk grønnsakene på et kjøkkenklede. Det er viktig at grønnsakene blir helt tørre for å unngå at dressingen renner av og grønnsakene blir vasne.
Visp sammen majones, yoghurt, sitronsaft, sukker og sennep. Smak til med pepper og en klype salt.
Bland inn grønnsakene og juster med mer salt og pepper om nødvendig. Bland inn hakket persille.
Oppbevares i kjøleskapet frem til servering, men maks natten over.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skjær kålen i tynne skiver. Riv eller skjær gulroten i tynne strimler.
Bland kål, gulrot, 1,5 ss salt og 3 ss sukker godt sammen i en passende bolle. La det stå til marinering i cirka 15 minutter.
Skyll grønnsakene godt i kaldt vann og klem ut alt vannet. Bruk gjerne en salatslynge, eller tørk grønnsakene på et kjøkkenklede. Det er viktig at grønnsakene blir helt tørre for å unngå at dressingen renner av og grønnsakene blir vasne.
Visp sammen majones, yoghurt, sitronsaft, sukker og sennep. Smak til med pepper og en klype salt.
Bland inn grønnsakene og juster med mer salt og pepper om nødvendig. Bland inn hakket persille.
Oppbevares i kjøleskapet frem til servering, men maks natten over.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?