Til hovedinnhold

Det søte livs jordbærterte

30 min
11 varer
590
Det søte livs jordbærterte

Det søte livs jordbærterte er enkel å lage, og består av en kjeksaktig mørdeigsbunn som dekkes med mascarponekrem og masse søte jordbær. Mørdeigsbunnen kjevles rett på platen og trenger ikke lange steketiden. Mascarponekremen smakes til med vanilje og passer utrolig godt til bærene.

Nydelig og sommerlig i all sin enkelhet!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

6
porsjoner

Mørdeig

  • 100 g hvetemel
  • 100 g fint sammalt hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 125 g smør
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ss vann

Pensling

  • 1 stk egg

Pynt

  • 500 g jordbær
  • 1 ss sukker
  • 1 dl jordbærsyltetøy

Mascarponekrem

  • 500 g mascarpone
  • 4 ss sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du:

Mørdeig

  • 100 g hvetemel
  • 100 g fint sammalt hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 125 g smør
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ss vann

Pensling

  • 1 stk egg

Pynt

  • 500 g jordbær
  • 1 ss sukker
  • 1 dl jordbærsyltetøy

Mascarponekrem

  • 500 g mascarpone
  • 4 ss sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
Ha hvetemel, sammalt mel, sukker og smør i en foodprocessor. Kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg i det tørre.
Rør eddik og vann sammen og tilsett. Kjør blandingen videre til deigen samler seg. Klem den sammen, pakk den inn i plastfolie og sett i kjøleskapet i 1 time.
Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den ut direkte på et stykke bakepapir til en oval firkant. Bruk eventuelt litt ekstra hvetemel til utkjevlingen ved behov.
Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den ut direkte på et stykke bakepapir til en oval firkant. Bruk eventuelt litt ekstra hvetemel til utkjevlingen ved behov.
Prikk bunnen med en gaffel. Pensle over deigen med sammenvispet egg. Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 15 minutter, til den er gyllenbrun og gjennomstekt. Avkjøl.
Del jordbærene i skiver og legg dem i en skål. Dryss over sukker og sett skålen i kjøleskapet i 30 minutter.
Pisk sammen mascarpone, sukker og vanilje. Bre mascarponekremen over den avkjølte bunnen. Dekk med jordbærskiver.
Pisk sammen mascarpone, sukker og vanilje. Bre mascarponekremen over den avkjølte bunnen. Dekk med jordbærskiver.
Varm opp jordbærsyltetøyet i mikrobølgeovnen slik at det blir tyntflytende og ringle syltetøyet over jordbærene.
Varm opp jordbærsyltetøyet i mikrobølgeovnen slik at det blir tyntflytende og ringle syltetøyet over jordbærene.
Del kaken i firkanter og server nylaget.
Del kaken i firkanter og server nylaget.
woman cooking

Bon appetit!

Ha hvetemel, sammalt mel, sukker og smør i en foodprocessor. Kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg i det tørre.
Rør eddik og vann sammen og tilsett. Kjør blandingen videre til deigen samler seg. Klem den sammen, pakk den inn i plastfolie og sett i kjøleskapet i 1 time.
Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den ut direkte på et stykke bakepapir til en oval firkant. Bruk eventuelt litt ekstra hvetemel til utkjevlingen ved behov.
Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den ut direkte på et stykke bakepapir til en oval firkant. Bruk eventuelt litt ekstra hvetemel til utkjevlingen ved behov.
Prikk bunnen med en gaffel. Pensle over deigen med sammenvispet egg. Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 15 minutter, til den er gyllenbrun og gjennomstekt. Avkjøl.
Del jordbærene i skiver og legg dem i en skål. Dryss over sukker og sett skålen i kjøleskapet i 30 minutter.
Pisk sammen mascarpone, sukker og vanilje. Bre mascarponekremen over den avkjølte bunnen. Dekk med jordbærskiver.
Pisk sammen mascarpone, sukker og vanilje. Bre mascarponekremen over den avkjølte bunnen. Dekk med jordbærskiver.
Varm opp jordbærsyltetøyet i mikrobølgeovnen slik at det blir tyntflytende og ringle syltetøyet over jordbærene.
Varm opp jordbærsyltetøyet i mikrobølgeovnen slik at det blir tyntflytende og ringle syltetøyet over jordbærene.
Del kaken i firkanter og server nylaget.
Del kaken i firkanter og server nylaget.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?