Til hovedinnhold

Amerikansk ostekake med sjokolade

6 h
8 varer
366
Amerikansk ostekake med sjokolade og kjeksbunn

Det finnes mange varianter av amerikansk ostekake, men akkurat denne amerikanske ostekaken inneholder sjokolade i ostekakefyllet og heter opprinnelig «Chocolate Swirl Cheesecake». Sjokoladen skal bare røres inn i halvparten av den hvite osteblandingen, hvilket gir en lekker, marmorert effekt.
Dette er virkelig en herlig amerikansk ostekake av den deilige, mektige og kremete sorten.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

6
porsjoner

Bunn

  • 225 g digestive-kjeks
  • 150 g smør
  • 2 ss sukker

Ostefyll

  • 500 g kremost naturell
  • 275 g sukker
  • 1.5 dl seterrømme
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 4 stk egg
  • 150 g mørk kokesjokolade, 70 % kakaoinnhold

Slik gjør du:

Bunn

  • 225 g digestive-kjeks
  • 150 g smør
  • 2 ss sukker

Ostefyll

  • 500 g kremost naturell
  • 275 g sukker
  • 1.5 dl seterrømme
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 4 stk egg
  • 150 g mørk kokesjokolade, 70 % kakaoinnhold
Knus kjeksen med en food processor eller morter. Bland kjekssmulene med smeltet smør og sukker. Trykk kjeksblandingen utover i bunnen på en liten, smurt, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Sett formen kjølig.
Pisk sammen kremost, sukker, rømme og vaniljeekstrakt. Bland i lett sammenvispede egg. Ikke pisk for mye, ellers blåser ostekaken seg opp under stekingen.
Smelt kokesjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad. Del ostekremen i to deler, den ene delen litt mindre enn den andre. Bland den smeltede sjokoladen i den minste delen.
Ha lys og mørk ostekrem om hverandre over kjeksbunnen i kakeformen.
Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen og stek den ved 170 grader i cirka 50 minutter. Dekk eventuelt over kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden dersom du synes den begynner å bli for mørk på toppen. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen i 10 minutter til.
La kaken avkjøles i formen i kjøleskapet i minst 4 timer og helst over natten. Den vil da bli fastere i konsistensen. Ta kaken forsiktig ut av formen, dra bakepapiret av fra undersiden og sett kaken på et passende fat.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen med en food processor eller morter. Bland kjekssmulene med smeltet smør og sukker. Trykk kjeksblandingen utover i bunnen på en liten, smurt, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Sett formen kjølig.
Pisk sammen kremost, sukker, rømme og vaniljeekstrakt. Bland i lett sammenvispede egg. Ikke pisk for mye, ellers blåser ostekaken seg opp under stekingen.
Smelt kokesjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad. Del ostekremen i to deler, den ene delen litt mindre enn den andre. Bland den smeltede sjokoladen i den minste delen.
Ha lys og mørk ostekrem om hverandre over kjeksbunnen i kakeformen.
Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen og stek den ved 170 grader i cirka 50 minutter. Dekk eventuelt over kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden dersom du synes den begynner å bli for mørk på toppen. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen i 10 minutter til.
La kaken avkjøles i formen i kjøleskapet i minst 4 timer og helst over natten. Den vil da bli fastere i konsistensen. Ta kaken forsiktig ut av formen, dra bakepapiret av fra undersiden og sett kaken på et passende fat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?