Til hovedinnhold

Enkel sataykylling

1 h 30 min
13 varer
2.5k
Kyllingsatay - kylling med peanøttsaus
Sara Johannessen Meek

Sataykylling, eller kyllingsatay, er en fantastisk smakfull rett som er perfekt å legge på grillen. Kyllingbiter marineres i en hjemmelaget peanøttsaus før de legges på grillspyd. Server gjerne med ris og en salat.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g kyllingfilet
  • 8 stk grillpinner, bløtlagt i lunkent vann i 20 min

Sataysaus

  • 0.5 dl peanøttolje, eller nøytral olje
  • 1 stk rød chili, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket eller revet
  • 2 terning ingefær, frisk, revet
  • 150 g peanøtter, ristede og salte
  • 0.5 ts spisskummen, knust
  • 0.5 ts gurkemeie, malt
  • 2 ss ketjap manis, søt soyasaus
  • 1 ss fish sauce
  • 1.5 dl kokosmelk
  • 0.75 dl vann, kokende

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g kyllingfilet
  • 8 stk grillpinner, bløtlagt i lunkent vann i 20 min

Sataysaus

  • 0.5 dl peanøttolje, eller nøytral olje
  • 1 stk rød chili, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket eller revet
  • 2 terning ingefær, frisk, revet
  • 150 g peanøtter, ristede og salte
  • 0.5 ts spisskummen, knust
  • 0.5 ts gurkemeie, malt
  • 2 ss ketjap manis, søt soyasaus
  • 1 ss fish sauce
  • 1.5 dl kokosmelk
  • 0.75 dl vann, kokende
Bland alle ingrediensene til satay-sausen i en hurtigmikser og kjør til en grov og jevn saus.
Skjær kyllingen i 1 cm tykke strimler. Bland kyllingen med halvparten av satay-sausen. Dekk til med plastfilm og la kyllingen marinere i kjøleskapet i minst 1 time.
Tre kyllingstrimlene på spidd og grill over høy varme i 6-8 minutter. Snu spiddene et par tre ganger underveis slik at de blir jevnt grillet.
Varm resten av sataysausen i en liten kasserolle og server den ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alle ingrediensene til satay-sausen i en hurtigmikser og kjør til en grov og jevn saus.
Skjær kyllingen i 1 cm tykke strimler. Bland kyllingen med halvparten av satay-sausen. Dekk til med plastfilm og la kyllingen marinere i kjøleskapet i minst 1 time.
Tre kyllingstrimlene på spidd og grill over høy varme i 6-8 minutter. Snu spiddene et par tre ganger underveis slik at de blir jevnt grillet.
Varm resten av sataysausen i en liten kasserolle og server den ved siden av.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?