Til hovedinnhold

Wraps med svinekjøtt og sprø grønnsaker

25 min
11 varer
1.4k
Wraps med svinekjøtt og sprø grønnsaker

Wraps er perfekt både å ta med på piknik og å spise hjemme, og du kan variere innholdet som du vil. Du kan lage den med svinekjøtt og sprø grønnsaker, eller du kan erstatte svinefilet med for eksempel kyllingfilet. Du kan også lage en wrap med bare grønnsaker. Chilimajones kan du enkelt lage selv ved å blande samme majones og sterk chilisaus, som for eksempel sriracha. Da kan du selv justere hvor sterk du ønsker den. Tilsett gjerne et par dråper limesaft for ekstra friskhet. Det er også veldig godt å ha strimlet mango og avokado i wrapen.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk tortillalefse, store
  • 500 g svinefilet, strimlet
  • 1 dl sweet chili saus
  • 4 ss hjertesalat
  • 2 stykker gulrot
  • 0.5 stk agurk
  • koriander
  • mynte
  • salt
  • pepper
  • olje, til steking

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 4 stk tortillalefse, store
  • 500 g svinefilet, strimlet
  • 1 dl sweet chili saus
  • 4 ss hjertesalat
  • 2 stykker gulrot
  • 0.5 stk agurk
  • koriander
  • mynte
  • salt
  • pepper
  • olje, til steking
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm en stor stekepanne og tilsett en liten skvett olje. Stek kjøttet raskt over høy varme.
Senk temperaturen og tilsett chilisausen. La alt surre raskt sammen under omrøring. Hell alt over på en tallerken.
Rens hjertesalaten og del bladene fra hverandre. De største bladene kan deles i to på langs.
Skrell og skjær gulrøttene i strimler eller riv dem grovt på et rivjern.
Del agurken på langs og skrap ut det meste av den bløte kjernen. Skjær agurken i tynne skiver eller lange bånd.
Smør lefsene med majones, men ikke smør helt ut til kanten.
Legg på salatblader, gulrot, agurk og kjøtt. Pass på at du ikke har på for mye, for da blir det vanskelig å rulle det hele sammen. Topp med noen urteblader.
Rull wrapen stramt sammen. Pakk hver wrap i matpapir eller folie.
woman cooking

Bon appetit!

Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm en stor stekepanne og tilsett en liten skvett olje. Stek kjøttet raskt over høy varme.
Senk temperaturen og tilsett chilisausen. La alt surre raskt sammen under omrøring. Hell alt over på en tallerken.
Rens hjertesalaten og del bladene fra hverandre. De største bladene kan deles i to på langs.
Skrell og skjær gulrøttene i strimler eller riv dem grovt på et rivjern.
Del agurken på langs og skrap ut det meste av den bløte kjernen. Skjær agurken i tynne skiver eller lange bånd.
Smør lefsene med majones, men ikke smør helt ut til kanten.
Legg på salatblader, gulrot, agurk og kjøtt. Pass på at du ikke har på for mye, for da blir det vanskelig å rulle det hele sammen. Topp med noen urteblader.
Rull wrapen stramt sammen. Pakk hver wrap i matpapir eller folie.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?