Til hovedinnhold

Det søte livs bringebærgalette

1 h 30 min
11 varer
210
Det søte livs bringebærgalette
Kristine Ilstad - Det søte liv

Det søte livs bringebærgalette er veldig lettvint å lage, og du trenger ikke noen kakeform. Du bare kjevler ut deigen til en sirkel - rett på stekeplaten - legger fyllet på midten, og bretter deigen rundt fyllet innover slik at det danner seg en kant rundt kaken.

Kaken blir ujevn og rustikk av utseende, og det er bare fint!
Det søte livs bringebærgalette kan varieres med ulike typer fyll. Her har du en deilig, sommerlig variant med bringebær. Server kaken nystekt med vaniljeis.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

4
porsjoner

Mørdeig

  • 3.5 dl hvetemel
  • 2 dl melis
  • 100 g smør
  • 1 stk egg

Fyll

  • 200 g bringebærsyltetøy, med høyt bærinnhold
  • 2 ss sukker
  • 1 ss maisenna
  • 400 g bringebær

Pensling

  • 1 stk egg

Pynt

  • 50 g mandelflak
  • 3 ss perlesukker

Servering

  • 1 l vaniljeis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Mørdeig

  • 3.5 dl hvetemel
  • 2 dl melis
  • 100 g smør
  • 1 stk egg

Fyll

  • 200 g bringebærsyltetøy, med høyt bærinnhold
  • 2 ss sukker
  • 1 ss maisenna
  • 400 g bringebær

Pensling

  • 1 stk egg

Pynt

  • 50 g mandelflak
  • 3 ss perlesukker

Servering

  • 1 l vaniljeis
Ha mel og melis i en food processor med hakkekniv.
Del opp smøret og ha det i food processoren sammen med det tørre. Kjør dette sammen slik at smøret smuler seg i det tørre.
Tilsett egget og kjør food processoren videre til deigen samler seg.
Kjevle ut deigen på et stykke bakepapir til en sirkel som er ca. 26 cm i diameter. Det er ikke så viktig at formen blir helt rund.
Flytt bakepapiret med deigsirkelen over på en stekeplate.
Smør bringebærsyltetøy på deigen, men la de ytterste 4 cm langsmed kanten være uten syltetøy.
Bland sammen sukker og maisenna og dryss dette over syltetøyet. Legg på bringebærene. Brett deigkanten innover mot fyllet.
Pensle deigkanten med sammenpisket egg. Dryss over mandelflak og perlesukker.
Pensle deigkanten med sammenpisket egg. Dryss over mandelflak og perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45-55 minutter. Kaken er ferdig når deigkanten er gyllen.
Server kaken gjerne varm og nylaget, og helst sammen med vaniljeis!
Server kaken gjerne varm og nylaget, og helst sammen med vaniljeis!
woman cooking

Bon appetit!

Ha mel og melis i en food processor med hakkekniv.
Del opp smøret og ha det i food processoren sammen med det tørre. Kjør dette sammen slik at smøret smuler seg i det tørre.
Tilsett egget og kjør food processoren videre til deigen samler seg.
Kjevle ut deigen på et stykke bakepapir til en sirkel som er ca. 26 cm i diameter. Det er ikke så viktig at formen blir helt rund.
Flytt bakepapiret med deigsirkelen over på en stekeplate.
Smør bringebærsyltetøy på deigen, men la de ytterste 4 cm langsmed kanten være uten syltetøy.
Bland sammen sukker og maisenna og dryss dette over syltetøyet. Legg på bringebærene. Brett deigkanten innover mot fyllet.
Pensle deigkanten med sammenpisket egg. Dryss over mandelflak og perlesukker.
Pensle deigkanten med sammenpisket egg. Dryss over mandelflak og perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45-55 minutter. Kaken er ferdig når deigkanten er gyllen.
Server kaken gjerne varm og nylaget, og helst sammen med vaniljeis!
Server kaken gjerne varm og nylaget, og helst sammen med vaniljeis!
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?