Til hovedinnhold

Saftig sjokoladekake med sjokoladesmørkrem

2 h 30 min
15 varer
874
Saftig sjokoladekake med sjokoladesmørkrem

Saftig sjokoladekake med sjokoladesmørkrem er fantastisk godt, og både store og små kommer til å elske den.

Røren blir ganske tynn etter at du har hatt i vannet. Pass derfor på at formen din er helt tett, slik at du ikke får noe lekkasje.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 5 dl hvetemel
  • 5 dl sukker
  • 1.5 dl kakao
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 1 ss instant espressopulver
  • 2.5 dl melk, evt. rømme eller kefir
  • 1.5 dl smør, smeltet
  • 2 stykker egg, store
  • 2 dl vann, kokende

Smørkrem

  • 100 g smør, romtemperert
  • 300 g melis
  • 1 stk egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 g sjokolade, lys eller mørk
  • 2 ss kaffe, sterk

topping

  • peanøtter, salte og grovhakkede
  • karamellsaus, tykk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl hvetemel
  • 5 dl sukker
  • 1.5 dl kakao
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 1 ss instant espressopulver
  • 2.5 dl melk, evt. rømme eller kefir
  • 1.5 dl smør, smeltet
  • 2 stykker egg, store
  • 2 dl vann, kokende

Smørkrem

  • 100 g smør, romtemperert
  • 300 g melis
  • 1 stk egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 g sjokolade, lys eller mørk
  • 2 ss kaffe, sterk

topping

  • peanøtter, salte og grovhakkede
  • karamellsaus, tykk
Varm oven til 170 grader og kle formen med bakepapir. Bruk en rund kakeform på cirka 26 cm i diameter.
Bruk helst en kjøkkenmaskin og bland mel, sukker, kakao, bakepulver, vaniljesukker og espressopulver i bakebollen. Rør det tørre godt sammen.
Tilsett melk, smør og egg og visp det godt sammen ved middels hastighet. Tilsett kokende vann i en tynn stråle og rør til alt er godt blandet.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter. Avkjøl. Ta kaken ut av formen og legg den over på et fat.
Lag glasuren. Visp smør og melis lyst og luftig. Visp inn egg og vaniljesukker.
Finhakk og smelt sjokoladen sammen med kaffe. Bland sjokoladen inn i smørkremen og visp det raskt og godt sammen. Topp sjokoladekaken med kremen.
Dryss over en håndfull grovhakkede peanøtter og avslutt med noen gode striper tykk karamellsaus hvis ønskelig. Kaken kan eventuelt drysses med litt revet eller hakket sjokolade, kokos eller kakestrøssel hvis du heller vil det.
woman cooking

Bon appetit!

Varm oven til 170 grader og kle formen med bakepapir. Bruk en rund kakeform på cirka 26 cm i diameter.
Bruk helst en kjøkkenmaskin og bland mel, sukker, kakao, bakepulver, vaniljesukker og espressopulver i bakebollen. Rør det tørre godt sammen.
Tilsett melk, smør og egg og visp det godt sammen ved middels hastighet. Tilsett kokende vann i en tynn stråle og rør til alt er godt blandet.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter. Avkjøl. Ta kaken ut av formen og legg den over på et fat.
Lag glasuren. Visp smør og melis lyst og luftig. Visp inn egg og vaniljesukker.
Finhakk og smelt sjokoladen sammen med kaffe. Bland sjokoladen inn i smørkremen og visp det raskt og godt sammen. Topp sjokoladekaken med kremen.
Dryss over en håndfull grovhakkede peanøtter og avslutt med noen gode striper tykk karamellsaus hvis ønskelig. Kaken kan eventuelt drysses med litt revet eller hakket sjokolade, kokos eller kakestrøssel hvis du heller vil det.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?