Til hovedinnhold

Kokoskake med sprø og seig topping

1 h 30 min
12 varer
139
Kokoskake med sprø og seig topping

Kokoskake med sprø og seig topping kalles også for Drømmekake, rett og slett fordi den er så god at man drømmer seg bort når man spiser den.

Bunnen er en saftig vaniljekake, mens topping er karamellisert, seig og god.

Kaken kan fint bakes dagen i forveien hvis ønskelig. Pakk den godt inn og oppbevar den et kjølig sted.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 3 stykker egg, store
  • 180 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 150 g smør
  • 0.75 dl fløte
  • 180 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver

Kokostopping

  • 150 g smør
  • 250 g brunt sukker
  • 0.5 dl melk
  • 200 g kokosmasse

Pynt

  • 200 g mørk sjokolade
  • kokosflak

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 3 stykker egg, store
  • 180 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 150 g smør
  • 0.75 dl fløte
  • 180 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver

Kokostopping

  • 150 g smør
  • 250 g brunt sukker
  • 0.5 dl melk
  • 200 g kokosmasse

Pynt

  • 200 g mørk sjokolade
  • kokosflak
Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir. Bruk en form på cirka 26 centimeter i diameter.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett fløten.
Sikt sammen mel og bakepulver. Rør smør og mel vekselsvis inn i eggedosisen.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 30 minutter. Overflaten skal være stekt, men kaken kan fortsatt være litt dissete. Husk at den skal stekes videre med topping.
Lag toppingen mens kaken steker. Smelt sammen smør, brunt sukker og melk i en kasserolle. Rør godt slik at alt er godt blandet og har blitt en homogen masse
Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn kokosen.
Bruk en stor skje og fordel toppingen jevnt utover kaken. Bre det forsiktig utover slik at kokostoppingen er mest mulig jevn.
Øk temperaturen på ovnen til 210 grader. Stek kaken videre i cirka 12-15 minutter til toppingen har blitt gyllen. Avkjøl.
Ta kaken ut av formen og legg den over på et fat. Smelt sjokoladen i vannbad og bre den smeltede sjokoladen over kaken, eller bruk en skje og legg på sjokoladen i tjukke ujevne striper.
Dryss over kokos før sjokoladen stivner.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir. Bruk en form på cirka 26 centimeter i diameter.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett fløten.
Sikt sammen mel og bakepulver. Rør smør og mel vekselsvis inn i eggedosisen.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 30 minutter. Overflaten skal være stekt, men kaken kan fortsatt være litt dissete. Husk at den skal stekes videre med topping.
Lag toppingen mens kaken steker. Smelt sammen smør, brunt sukker og melk i en kasserolle. Rør godt slik at alt er godt blandet og har blitt en homogen masse
Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn kokosen.
Bruk en stor skje og fordel toppingen jevnt utover kaken. Bre det forsiktig utover slik at kokostoppingen er mest mulig jevn.
Øk temperaturen på ovnen til 210 grader. Stek kaken videre i cirka 12-15 minutter til toppingen har blitt gyllen. Avkjøl.
Ta kaken ut av formen og legg den over på et fat. Smelt sjokoladen i vannbad og bre den smeltede sjokoladen over kaken, eller bruk en skje og legg på sjokoladen i tjukke ujevne striper.
Dryss over kokos før sjokoladen stivner.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?