Til hovedinnhold

Focaccia med gorgonzola, rødløk og honning

3 h
14 varer
422
Focaccia med gorgonzola, rødløk og honning

Prøv focaccia med gorgonzola, rødløk og honning. Dette er en lekker sommerrett med masse god smak, som er veldig enkel og grei å lage klar i forkant av servering.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 25 g fersk gjær, evt. 1/2 pose tørrgjær
  • 7 dl vann, cirka 25 grader
  • 1 kg hvetemel
  • 20 g salt
  • 40 g olivenolje

Topping

  • crème fraîche
  • gorgonzola
  • mozzarella, revet, evt. parmesan
  • rødløk
  • plommer
  • honning
  • rosmarin
  • valnøtter
  • ruccola

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 25 g fersk gjær, evt. 1/2 pose tørrgjær
  • 7 dl vann, cirka 25 grader
  • 1 kg hvetemel
  • 20 g salt
  • 40 g olivenolje

Topping

  • crème fraîche
  • gorgonzola
  • mozzarella, revet, evt. parmesan
  • rødløk
  • plommer
  • honning
  • rosmarin
  • valnøtter
  • ruccola
Smuldre gjæren fint i melet og tilsett vannet. Tørrgjær blandes eventuelt med melet.
Arbeid alt godt sammen før du tilsetter salt og olje. Arbeid deigen videre i 10 minutter i en kjøkkenmaskin - eller elt godt for hånd.
Smør en bakebolle godt med olje og legg deigen over i bollen. Dekk med plastfolie og legg et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse i romtemperatur eller natten over i kjøleskap.
Hell deigen over på et melet bakebord. Del den i tre-fire like store emner eller lag en stor foccacia.
Kle et stekebrett eller en langpanne med bakepapir, og pensle papiret med litt olje. Klem og dra deigen utover til cirka 1 cm tykkelse og la deigen hvile i cirka 30 minutter dekket til med plastfolie eller et klede.
Topp bunnen med ønsket topping og stek foccaciaen ved 230 grader i ca. 25 minutter.
Smør bunnen med crème fraîche og topp med gorgonzola i biter, litt revet mozzarella eller parmesan, rødløk i skiver og plommer i smale båter. Drypp over litt flytende honning og dryss over rosmarinblader.
Stek foccaciaen ved 230 grader i cirka 25 minutter. Dryss over hakkede ristede valnøtter og litt ruccolasalat før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre gjæren fint i melet og tilsett vannet. Tørrgjær blandes eventuelt med melet.
Arbeid alt godt sammen før du tilsetter salt og olje. Arbeid deigen videre i 10 minutter i en kjøkkenmaskin - eller elt godt for hånd.
Smør en bakebolle godt med olje og legg deigen over i bollen. Dekk med plastfolie og legg et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse i romtemperatur eller natten over i kjøleskap.
Hell deigen over på et melet bakebord. Del den i tre-fire like store emner eller lag en stor foccacia.
Kle et stekebrett eller en langpanne med bakepapir, og pensle papiret med litt olje. Klem og dra deigen utover til cirka 1 cm tykkelse og la deigen hvile i cirka 30 minutter dekket til med plastfolie eller et klede.
Topp bunnen med ønsket topping og stek foccaciaen ved 230 grader i ca. 25 minutter.
Smør bunnen med crème fraîche og topp med gorgonzola i biter, litt revet mozzarella eller parmesan, rødløk i skiver og plommer i smale båter. Drypp over litt flytende honning og dryss over rosmarinblader.
Stek foccaciaen ved 230 grader i cirka 25 minutter. Dryss over hakkede ristede valnøtter og litt ruccolasalat før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?