Til hovedinnhold

Focaccia med mozzarella og tomat

3 h
7 varer
343
Focaccia med mozzarella og tomat

Lag focaccia med mozzarella hvis det frister med ferskt, godt brød! Denne focaccia-pizzaen serveres med mozarella, tomat og basilikum.

Ingredienser

6
porsjoner

Foccacia

  • 25 g fersk gjær, eller 1/2 pose tørrgjær
  • 7 dl vann, cirka 25 grader
  • 20 g salt
  • 40 g olivenolje
  • 1 stk mozzarella
  • 1 kg hvetemel

Topping

  • 1 boks gule tomater, hele, gjerne San Marzano
  • olivenolje
  • 1 klype salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Foccacia

  • 25 g fersk gjær, eller 1/2 pose tørrgjær
  • 7 dl vann, cirka 25 grader
  • 20 g salt
  • 40 g olivenolje
  • 1 stk mozzarella
  • 1 kg hvetemel

Topping

  • 1 boks gule tomater, hele, gjerne San Marzano
  • olivenolje
  • 1 klype salt
Smuldre gjæren fint i melet og tilsett vannet. Tørrgjær blandes med melet.
Arbeid alt godt sammen før du tilsetter salt og olje. Arbeid deigen videre i 10 minutter i en kjøkkenmaskin - eller elt for hånd.
Smør en bakebolle godt med olje og legg deigen over i bollen. Dekk med plastfolie og legg et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse i romtemperatur eller natten over i kjøleskap.
Hell deigen over på et melet bakebord. Del den i tre-fire like store emner eller lag en stor pizza.
Kle et stekebrett eller en langpanne med bakepapir, og pensle papiret med litt olje. Klem og dra deigen utover til cirka 1 cm tykkelse og la deigen hvile i cirka 30 minutter dekket til med plastfolie eller et klede.
Topp bunnen med ønsket topping og stek pizzaen ved 230 grader i cirka 25 minutter.
Bruk gode tomater på boks som topping. La tomatene få dryppe godt av i en sil før du knuser dem med fingrene.
Bland inn en skvett god olivenolje og en klype salt, og eventuelt en klype sukker hvis nødvendig. Ha også i litt tørket oregano hvis du liker det.
Fordel tomatsausen utover pizzabunnen og drypp over litt ekstra olje. Stek pizzaen ved 230 garder i cirka 25 minutter.
Legg på fersk mozzarella i grove biter og rikelig med basilikum før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre gjæren fint i melet og tilsett vannet. Tørrgjær blandes med melet.
Arbeid alt godt sammen før du tilsetter salt og olje. Arbeid deigen videre i 10 minutter i en kjøkkenmaskin - eller elt for hånd.
Smør en bakebolle godt med olje og legg deigen over i bollen. Dekk med plastfolie og legg et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse i romtemperatur eller natten over i kjøleskap.
Hell deigen over på et melet bakebord. Del den i tre-fire like store emner eller lag en stor pizza.
Kle et stekebrett eller en langpanne med bakepapir, og pensle papiret med litt olje. Klem og dra deigen utover til cirka 1 cm tykkelse og la deigen hvile i cirka 30 minutter dekket til med plastfolie eller et klede.
Topp bunnen med ønsket topping og stek pizzaen ved 230 grader i cirka 25 minutter.
Bruk gode tomater på boks som topping. La tomatene få dryppe godt av i en sil før du knuser dem med fingrene.
Bland inn en skvett god olivenolje og en klype salt, og eventuelt en klype sukker hvis nødvendig. Ha også i litt tørket oregano hvis du liker det.
Fordel tomatsausen utover pizzabunnen og drypp over litt ekstra olje. Stek pizzaen ved 230 garder i cirka 25 minutter.
Legg på fersk mozzarella i grove biter og rikelig med basilikum før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?