Til hovedinnhold

Rekecocktail i avokado

45 min
16 varer
133
Rekecocktail i avokado

Pynt avokadoen med urter, spirer, spiselige blomster, rogn, sesamfrø, chilisalt eller noen annet du synes kan passe, og fyll på med reker blandet med hjemmelaget «Rhode Island-dressing».

Ingredienser

4
porsjoner
  • 300 g reker, pillede
  • 1 bunt gressløk, liten
  • 1 bunt dill, liten
  • 2 stk avokado, store
  • 0.5 stk sitron
  • 50 g ørretrogn, eller annen rogn
  • spirer, fargerike
  • karse
  • salt, chilisalt
  • sesamfrø, sorte

Rhode island-dressing

  • 1.5 dl majones, helst hjemmelaget
  • 1.5 dl rømme
  • 0.75 dl chilisaus
  • 1 ts worchestershiresaus
  • 2 ss konjakk, kan sløyfes
  • salt
  • kajennepepper, eller kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g reker, pillede
  • 1 bunt gressløk, liten
  • 1 bunt dill, liten
  • 2 stk avokado, store
  • 0.5 stk sitron
  • 50 g ørretrogn, eller annen rogn
  • spirer, fargerike
  • karse
  • salt, chilisalt
  • sesamfrø, sorte

Rhode island-dressing

  • 1.5 dl majones, helst hjemmelaget
  • 1.5 dl rømme
  • 0.75 dl chilisaus
  • 1 ts worchestershiresaus
  • 2 ss konjakk, kan sløyfes
  • salt
  • kajennepepper, eller kvernet pepper
Rør sammen alle ingrediensene til dressingen. Bland dressingen sammen med rekene og hakkede urter.
Del avokadoene i to og fjern steinen. Press litt sitronsaft over avokadokjøttet for å hindre misfarging.
Pynt avokadoen med urter, karse, spirer, sesamfrø, rogn, eventuelt litt chilisalt eller noen annet godt og lekkert. Fyll opp midten med rekeblandingen, pynt med litt ekstra rogn og dill. Bør serveres med det samme.

TIPS

Hvis du ikke får plass til alt rekefyllet i fordypningen kan du servere det ved siden av, gjerne med noen tynne toast i tillegg. Et alternativ er å skjære avokadokjøttet i små terninger, for så å blande alt sammen og servere det i pene glass med litt sprø salat i bunnen, altså mer som en vanlig rekecocktail. Det er også godt å blande inn agurk og mango i små terninger.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen alle ingrediensene til dressingen. Bland dressingen sammen med rekene og hakkede urter.
Del avokadoene i to og fjern steinen. Press litt sitronsaft over avokadokjøttet for å hindre misfarging.
Pynt avokadoen med urter, karse, spirer, sesamfrø, rogn, eventuelt litt chilisalt eller noen annet godt og lekkert. Fyll opp midten med rekeblandingen, pynt med litt ekstra rogn og dill. Bør serveres med det samme.

TIPS

Hvis du ikke får plass til alt rekefyllet i fordypningen kan du servere det ved siden av, gjerne med noen tynne toast i tillegg. Et alternativ er å skjære avokadokjøttet i små terninger, for så å blande alt sammen og servere det i pene glass med litt sprø salat i bunnen, altså mer som en vanlig rekecocktail. Det er også godt å blande inn agurk og mango i små terninger.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?