Til hovedinnhold

Rekerøre

30 min
10 varer
237
Rekerøre

Enhver brødskive vil være fra seg av misunnelse når de kaster blikket på en saftig ristet blings toppet med ferske reker rørt sammen med majones, rømme, rødløk, gressløk, dill, rogn og tynt skivet fennikel. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 300 - 400 g reker, rensede
  • 1 dl majones, helst hjemmelaget
  • 1 dl crème fraîche, eller rømme
  • 1 stk rødløk, liten
  • 1 bunt dill, liten
  • 1 bunt gressløk, liten
  • 50 g lodderogn
  • sitronsaft
  • 0.25 stk fennikel
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 - 400 g reker, rensede
  • 1 dl majones, helst hjemmelaget
  • 1 dl crème fraîche, eller rømme
  • 1 stk rødløk, liten
  • 1 bunt dill, liten
  • 1 bunt gressløk, liten
  • 50 g lodderogn
  • sitronsaft
  • 0.25 stk fennikel
  • salt og kvernet pepper
Del eller grovhakk rekene. Finhakk løken. Rens fennikelen og skjær den i tynne skiver (bruk gjerne en skreller).
Bland alle ingrediensene sammen og smak røren til med sitronsaft, salt og pepper. Spar eventuelt litt av fennikelen, bland den med noen dråper olivenolje og sitronsaft og legg den på toppen av rekerøren ved servering.
Legg en god skje rekerøre på en saftig skive ristet brød.
woman cooking

Bon appetit!

Del eller grovhakk rekene. Finhakk løken. Rens fennikelen og skjær den i tynne skiver (bruk gjerne en skreller).
Bland alle ingrediensene sammen og smak røren til med sitronsaft, salt og pepper. Spar eventuelt litt av fennikelen, bland den med noen dråper olivenolje og sitronsaft og legg den på toppen av rekerøren ved servering.
Legg en god skje rekerøre på en saftig skive ristet brød.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?