Til hovedinnhold

17. mai-gelé

7 h
8 varer
688
17. mai-gelé

Lag en gelé i flaggets farger! Bruker du plastglass, trenger du ikke å være redd for at glasset sprekker i kjøleskapet dersom geleen er for varm. Bruker du glass av glass, må du sørge for at geleen og panna cottaen er kald nok når du heller på et nytt lag. Denne desserten tar det ganske lang tid å lage, men den vekker garantert oppmerksomhet på 17. mai!

Oppskrift: Elsa Rosfjord på bloggen creativefun4you.com.

Ingredienser

6
porsjoner

Gelé

  • 2 pakke gelatin, plater eller pulver
  • 2 pakke jordbærgelé
  • Zeroh sitron/lime
  • 1 dråpe konditorfarge, blå

Panna cotta

  • 1.5 plate(r) gelatin
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 2.5 dl kremfløte
  • 0.5 dl sukker
  • 0.5 ts sitronskall, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Gelé

  • 2 pakke gelatin, plater eller pulver
  • 2 pakke jordbærgelé
  • Zeroh sitron/lime
  • 1 dråpe konditorfarge, blå

Panna cotta

  • 1.5 plate(r) gelatin
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 2.5 dl kremfløte
  • 0.5 dl sukker
  • 0.5 ts sitronskall, revet
Lag først en pakke med rød gelé. La den avkjøles og hell litt gelé i hvert glass. Husk at du skal ha mange lag, så det er bedre å helle for lite enn for mye. La den stivne.
Lag panna cotta (se forklaring under). Avkjøl, hell på et lag og la det stivne.
Bland ut saft med zeroh og vann. Lag blå gelé av zeroh-saft, en liten dråpe blå konditorfarge og gelatin. Avkjøl, hell på og la det stivne.
Lag et nytt lag panna cotta, avkjøl, hell på og la det stivne
Lag en ny porsjon med rød jordbærgelé, avkjøl, hell på og la det stivne.

Panna cotta

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
Snitt vaniljestangen på midten og skrap ut frøene. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestangen og innholdet i den.
Ta det av platen, ta ut vaniljestangen og rør inn gelatinen og sitronskall.
woman cooking

Bon appetit!

Lag først en pakke med rød gelé. La den avkjøles og hell litt gelé i hvert glass. Husk at du skal ha mange lag, så det er bedre å helle for lite enn for mye. La den stivne.
Lag panna cotta (se forklaring under). Avkjøl, hell på et lag og la det stivne.
Bland ut saft med zeroh og vann. Lag blå gelé av zeroh-saft, en liten dråpe blå konditorfarge og gelatin. Avkjøl, hell på og la det stivne.
Lag et nytt lag panna cotta, avkjøl, hell på og la det stivne
Lag en ny porsjon med rød jordbærgelé, avkjøl, hell på og la det stivne.

Panna cotta

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
Snitt vaniljestangen på midten og skrap ut frøene. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestangen og innholdet i den.
Ta det av platen, ta ut vaniljestangen og rør inn gelatinen og sitronskall.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?