Til hovedinnhold

Pasta med rødbetpesto

1 h 30 min
11 varer
371
Pasta med rødbetpesto

Pasta med rødbetpesto er kanskje den mest fargerike middagen du lager denne uken. Det er enkelt å lage pesto med rødbet, og smakfullt er det også. Prøv denne spennende middagsvrien og bli frelst av den gode smaken.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g pasta
  • valnøtter, hakkede
  • parmesan
  • ruccolasalat
  • basilikum
  • olivenolje
  • pepper

Rødbetpesto

  • 500 g rødbeter
  • 80 g valnøtter, hakkede
  • 4 fedd hvitløk
  • 100 g parmesan, revet
  • 2 dl olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 400 g pasta
  • valnøtter, hakkede
  • parmesan
  • ruccolasalat
  • basilikum
  • olivenolje
  • pepper

Rødbetpesto

  • 500 g rødbeter
  • 80 g valnøtter, hakkede
  • 4 fedd hvitløk
  • 100 g parmesan, revet
  • 2 dl olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • salt
  • pepper
Sett ovnen på 200 grader. Vask rødbetene godt. Skjær av litt av stilkefestet uten å fjerne for mye.
Legg rødbetene over i en passende ildfast form og pensle snittflaten med litt olje. Bak rødbetene i cirka 1 time, eller til de er helt myke.
Avkjøl, skrell og kutt rødbetene i mindre biter. Kjør rødbeter, valnøtter, hvitløk og halvparten av oljen sammen til en jevn tykk masse i en hurtigmikser.
Tilsett resten av oljen, parmesan og sitronsaft. Kjør alt godt sammen og smak pestoen til med salt og kvernet pepper.
Kok pastaen «al dente» i rikelig med saltet vann. Hell av kokevannet, men ta vare på cirka 1 dl av vannet.
Bland den nykokte pastaen med cirka 5 ss rødbetpesto og spe med en skvett av kokevannet.
Dryss over ekstra valnøtter, gjerne ristet i en tørr varm panne. Ha også over høvlet parmesan og ruccolasalat. Drypp over litt olje og kvern over litt pepper.
Server ekstra rødbetpesto ved siden av. Resten av pestoen kan oppbevares i kjøleskapet i inntil én uke.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 200 grader. Vask rødbetene godt. Skjær av litt av stilkefestet uten å fjerne for mye.
Legg rødbetene over i en passende ildfast form og pensle snittflaten med litt olje. Bak rødbetene i cirka 1 time, eller til de er helt myke.
Avkjøl, skrell og kutt rødbetene i mindre biter. Kjør rødbeter, valnøtter, hvitløk og halvparten av oljen sammen til en jevn tykk masse i en hurtigmikser.
Tilsett resten av oljen, parmesan og sitronsaft. Kjør alt godt sammen og smak pestoen til med salt og kvernet pepper.
Kok pastaen «al dente» i rikelig med saltet vann. Hell av kokevannet, men ta vare på cirka 1 dl av vannet.
Bland den nykokte pastaen med cirka 5 ss rødbetpesto og spe med en skvett av kokevannet.
Dryss over ekstra valnøtter, gjerne ristet i en tørr varm panne. Ha også over høvlet parmesan og ruccolasalat. Drypp over litt olje og kvern over litt pepper.
Server ekstra rødbetpesto ved siden av. Resten av pestoen kan oppbevares i kjøleskapet i inntil én uke.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?