Til hovedinnhold

Syltede grønnsaker

1 h
7 varer
265
Syltede grønnsaker

Knasende sprø og syrlige. Syltede grønnsaker passer perfekt til falafel i flate brød, eller til retter med både fisk og kylling. Merk at du kun skal velge en av grønnsakene nevnt under til mengden syltelake i oppskriften.
Tips: Syltelaken kan krydres med smaker som chili, frisk ingefær, sort hel pepper, nellik, allehånde, kanel, sitronskall eller laurbær. La ønsket krydder få koke med laken fra starten av.

Ingredienser

1
porsjoner

Syltelake

  • 1 dl eplecidereddik, eller 7% eddik
  • 2 dl sukker
  • 2 dl vann

Grønnsakene

  • 3 stk rødløk, i tynne skiver
  • 0.5 stk rødkål, i tynne strimler
  • 400 g reddik, delt i båter
  • 3 stk gulrot, i dyrstikktynne strimler

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Syltelake

  • 1 dl eplecidereddik, eller 7% eddik
  • 2 dl sukker
  • 2 dl vann

Grønnsakene

  • 3 stk rødløk, i tynne skiver
  • 0.5 stk rødkål, i tynne strimler
  • 400 g reddik, delt i båter
  • 3 stk gulrot, i dyrstikktynne strimler
Kok opp vann, eddik og sukker. La det småkoke til sukkeret er helt oppløst.
Legg ønsket grønnsak over på et passende sylteglass eller lignende. Lag gjerne litt hver av de forskjellige grønnsakene, men hold de helst adskilt slik at ikke farge og smak smitter over. Mengden lake kan enkelt dobles hvis nødvendig.
Hell den varme laken over grønnsakene og sett på tett lokk. La stå i minst 30 minutter før bruk.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp vann, eddik og sukker. La det småkoke til sukkeret er helt oppløst.
Legg ønsket grønnsak over på et passende sylteglass eller lignende. Lag gjerne litt hver av de forskjellige grønnsakene, men hold de helst adskilt slik at ikke farge og smak smitter over. Mengden lake kan enkelt dobles hvis nødvendig.
Hell den varme laken over grønnsakene og sett på tett lokk. La stå i minst 30 minutter før bruk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?